Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ

ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ
Μία προφητεία των ημερών μας που στο μεγαλύτερο μέρος της έχει πραγματοποιηθεί. 

Θα κοιμηθούμε χρεωμένοι και θα ξυπνήσουμε λευτερωμένοι.. (Προφητεία Πατροκοσμά)

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός  είχε γράψει για το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις τις οποίες χαρακτηρίζει αντισυνταγματικά.
Διαβάστε προσεκτικά παρακάτω το αυθεντικό κείμενο:
«Τέλος με τα φοβικά σύνδρομα του Μνημονίου και των Δανειακών Συμβάσεων, που είναι όλα άκυρα και παράνομα, αντισυνταγματικά και απάνθρωπα!

200 χρόνια πριν ο Εθναπόστολος του Γένους, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός που ανέστησε Πίστη και Πατρίδα στις ψυχές των Σκλάβων,

μας αποκάλυψε με τη Χάρη του Θεού, ότι ΔΕΝ θα πληρωθεί το δυσβάσταχτο και εν πολλοίς κατασκευασμένο και παράνομο Ελληνικό «χρέος»,

το…. οποίο δημιουργήθηκε ρίχνοντάς μας χρήμα πολύ, μέσω ΕΟΚ/ΕΕ, που αλλοίωσε ο λαό μας, τις αξίες, τις παραδόσεις και την ίδια την υπόστασή του!


Ιδού οι συγκεκριμένες προφητείες του για το Ελληνικό «Χρέος»:

α. «Θα σας ρίξουν παρά πολύ• θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά ΔΕΝ θα μπορέσουν»! (σ.σ. παράς είναι το χρήμα)

β. «Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά ΔΕΝ θα προφθάσουν»! Καί αναφέρει επίσης σχετικά:

γ. «Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα»!

δ. «Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες. ΔΕΝ θα προφθάσουν όμως»! ΝΑΙ, χάρη στην Πρόνοια του Θεού, ΔΕΝ θα προφθάσουν!..

Μην ανησυχείτε για αυτό το «χρέος» λοιπόν, αλλά κοιτάξτε μονάχα το ένα και αληθινό ΧΡΕΟΣ που έχουμε στον Χριστό, την Παναγιά και τους Αγίους μας που δεν σταματούν να πρεσβεύουν και την Πατρίδα μας!

Οι σκοτεινές δυνάμεις, πάνε να καταπιούν την Ορθόδοξη Ελλάδα μας και…. ήδη πανηγυρίζουν την μεγάλη επιτυχία τους… Μα ΔΕΝ θα προφθάσουν…

Θα κοιμηθούμε χρεωμένοι και θα ξυπνήσουμε λευτερωμένοι… Θα κοιμηθούμε μικρό κράτος και θα ξυπνήσουμε και πάλι Αυτοκρατορία!»

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Chicxulub crater

Chicxulub crater 

Κρατήρας Τσιξουλούμπ Chicxulub
Ο κρατήρας Τσιξουλούμπ Chicxulub βρίσκεται στην χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό. Πιστεύεται ότι διαμορφώθηκε όταν χτύπησε ένας μεγάλος μετεωρίτης τη γη 65 εκατομμύρια έτη πριν, κάτι που μπορεί να οδήγησε στο γεγονός της κρητιδικής-τριτογενούς εξόντωσης εξαφάνιση των δεινοσαύρων.
Ο κρατήρας “Chicxulub”, είναι το σημείο όπου χτύπησε ένας αστεροειδής πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν οι δεινόσαυροι και ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής από τον πλανήτη. Οι επιστήμονες ελπίζουν πως υποσκάπτοντας τον κρατήρα, μπορεί να μάθουν πώς αναγεννήθηκε η γη μετά από μια τέτοια καταστροφή.
«Μπορούμε να υποθέσουμε ότι από το μηδέν φτάσαμε να έχουμε έναν αποστειρωμένο ωκεανό και νέα ζωή πάνω στον πλανήτη. Θα μπορούσαμε να μάθουμε και κάτι και για το μέλλον», δήλωσε στο CNN ο ερευνητής του πανεπιστημίου γεωφυσικής του Τέξας, Sean Gulick.
Μια ομάδα επιστημόνων σε συνεργασία από τα πανεπιστήμια του Τέξας, του Μεξικού και του Διεθνή ερευνητικού προγράμματος θαλάσσης, σχεδιάζουν να ξεκινήσουν το «σκάψιμο», τον Απρίλιο. Υπολογίζεται ότι το πρότζεκτ θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες.
«Έχουμε κάνει μερικές υποθέσεις για το τι μπορεί να ανακαλύψουμε. Από μια νεκρή εποχή, χωρίς ζωή, σε σταδιακή ανάπτυξη της χλωρίδας και πανίδας, στη μορφή που βλέπουμε σήμερα», συμπλήρωσε ο υπεύθυνος του προγράμματος, Sean Gulick.

Η ιδέα της γεώτρησης προήλθε από μια έρευνα που δημοσιεύτηκε και έδειχνε πως ένας τεράστιος αστεροειδής, πλάτους έξι μιλίων, άλλαξε τη φυσιολογία του κόλπου του Μεξικού. Ο βράχος εκτόπισε 48.000 κυβικά μίλια ιζημάτων, που ισούται με 17 μεγάλες λίμνες.
Αυτή είναι η αιτία που προκαλούνται συχνά οι σεισμοί, και τα τσουνάμι, σε μέρη όπως το Τέξας και η Φλόριντα. Η μετακίνηση των πετρωμάτων της γης έχει έκταση εκατοντάδων μιλίων που καλύπτουν το Γιουκατάν και τη λεκάνη της Καραϊβικής, με πέτρες, άμμο και χαλίκια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό του γεωφυσικού κέντρου μελέτης, στις 5 Φεβρουαρίου.
Οι επιπτώσεις του κρατήρα ήταν απίστευτα ισχυρές. Οι μελετητές θεωρούν ότι είναι ένα δισεκατομμύριο φορές πιο καταστροφικές από τη βόμβα που είχε πέσει στη Χιροσίμα. Κατά την πρόσκρουση, ο αστεροειδής προκάλεσε ένα ντόμινο φυσικών καταστροφών στον πλανήτη με ένα παχύ στρώμα σκόνης και ιζημάτων.
Μια θεωρία που στηρίζεται από πολλούς είναι πως υπήρξε κατασταλτικός παράγοντας στην εξαφάνιση των μεγαλύτερων θηρίων που περιφέρονταν πάνω στη γη, των δεινοσαύρων και των θαλάσσιων ερπετών. Η κατανόηση για το τι συνέβη με την πρόσκρουση του Chicxulub μπορεί να βοηθήσει τους ερευνητές να προβλέψουν τί θα συμβεί στο μέλλον, αν ένας παρόμοιος αστεροειδής συγκρουστεί με τον πλανήτη μας.

«Περίπου ξέρουμε τι θα συμβεί στον πλανήτη μας αν μας χτυπήσει σήμερα ένας αστεροειδής-δεν θα είναι καλό- αλλά το έργο μας συμβάλλει στο να κατανοήσουμε τις γεωλογικές και οικολογικές διεργασίες, που συμβαίνουν έπειτα από ένα τέτοιο τεράστιο γεγονός», εξήγησε ο καθηγητής Σάνφορντ.
Αυτή τη στιγμή, η NASA έχει μια ομάδα επιστημόνων που μελετούν νεκρούς αστεροειδής. Περισσότερα από 12.000 δείγματα έχουν βρεθεί, και άλλοι 1.500 μετεωρίτες μπορεί να περάσουν την ατμόσφαιρα της Γης προκαλώντας τεράστιες καταστροφές, σύμφωνα με τη δήλωση του Τζέισον Κέσλερ, διευθυντή της NASA, στο CNN, τον Ιούνιο του 2015.
Ευτυχώς, τα δεδομένα που έχουμε μας δείχνουν ότι τίποτα δεν απειλεί ακόμα τον πλανήτη μας και ίσως βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά να αντιληφθούμε το μέλλον μας όταν- και αν- έρθει η τελική πρόσκρουση.Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

Καταρράκτες Έδεσσας

Καταρράκτες Έδεσσας
Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες Έδεσσας, ένα από τα ομορφότερα τοπία της Ευρώπης.


Οι καταρράκτες της Έδεσσας δεν υπήρχαν πάντα, όπως είναι σήμερα. Έως τα τέλη του 14ου αι ο κυρίως όγκος νερού συγκρατιόταν σε μία μικρή λεκάνη στα δυτικά της πόλης. Τότε τα νερά (έπειτα πιθανώς από κάποιο γεωλογικό ή καιρικό φαινόμενο) αποφασίζουν να διέλθουν την πόλη και να χυθούν, θεαματικά από τον βράχο της με συνέπεια να δημιουργηθούν   πολλά μικρά ποτάμια και παράλληλα να καταργηθεί η λίμνη απ' όπου προήλθαν. Πολλοί περιηγητές του 17ου & 18ου αι περιγράφουν την εικόνα της πόλης με έναν βράχο από όπου πέφτουν τα νερά από πολλούς καταρράκτες.


Για τον σημερινό επισκέπτη θα ήταν λίγο δύσκολο να αντιληφθεί τι συνέβαινε μόλις λίγες δεκαετίες πίσω, όπου οι καταρράκτες ήταν ένα άσημο μέρος. Λίγο κρυμμένοι πίσω από τις λαπούες, λίγο κρυμμένοι πίσω από την ακατάσχετη βλάστηση, λίγο εγκαταλελειμμένοι εκεί στην άκρη του βράχου, εθεωρείτο εγχείρημα, μία μικρή ίσως περιπέτεια, να κατέβει κανείς τα δύσβατα μονοπάτια της εποχής για να τους δει και να τους φωτογραφίσει.
Από το 1942 αρχίζει μία διαφορετική αντιμετώπιση του χώροι και πρώτοι οι Γερμανοί τον διαβάζουν με την τουριστική και χρηστική του, πλέον λογική. Κάθε πρωί ο λοχίας της Γκεστάπο Φριτς μπλόκαρε τα περάσματα της πλατείας, αφαιρούσε τις ταυτότητες και για να τις ξαναπάρουν πίσω έπρεπε υποχρεωτικά να περάσουν από το εργοτάξιο των καταρρακτών. Έτσι από το τίποτα ξεπήδησαν το καλοκαίρι του 1942 δύο πισίνες, παρτέρια, ζαρντινιέρες με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική που όπως θα έλεγαν σήμερα, σεβόταν το τοπίο.


Μετά τον πόλεμο ο χώρος παραδίδεται στο δήμο, του οποίου οι κηπουροί τον φροντίζουν φυτεύοντας λουλούδια και δέντρα. Στην συνέχεια ξεσπά ο εμφύλιος πόλεμος και οι καταρράκτες ξεχνιούνται προσωρινά, εκτός βέβαια  από τους αγρότες του Λόγγου οι οποίοι απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Άνθρωποι του μόχθου που δεν είχαν δει ποτέ τους θάλασσα ξεπέζευαν το γαιδουράκι τους και βουτούσαν στα πράσινα δροσερά νερά.
Σταθμός στην πορεία υπήρξε το 1953 όταν ολοκληρώθηκε και άρχισε να λειτουργεί το δημοτικό εστιατόριο με το όνομα "ΠΙΣΙΝΕΣ" το οποίο διασκέδαζε τους εδεσσαίους με βαλσάκια, ταγκό, μάμπο και λίγη ατμοσφαιρική τζαζ.


Έως τις αρχές του 1960 κατασκευάζονται προσβάσεις για να μπορεί ο επισκέπτης να προσεγγίζει με ασφάλεια. Τότε κατασκευάστηκαν και σημεία "μπελβεντερε" για ποικιλία θέασης. Εξαίρεση βέβαια αποτελεί η απόφαση της ΔΕΗ (τότε (;)) να κατασκευάσει ένα ακόμη εργοστάσιο, καταστρέφοντας το πάρκο καταρρακτών και βέβαια τους ίδιους τους καταρράκτες. Η μνημειώδης βέβαια αυτή ΑΝΟΗΣΙΑ δεν πραγματοποιήθηκε γιατί οι άνθρωποι της πόλης πείσμωσαν, αντιστάθηκαν για να διασώσουν μετά από αγώνες το αυτονόητο και το προφανές

Σήμερα οι καταρράκτες είναι πασίγνωστο θέαμα απείρου κάλλους για όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Μπορεί κανείς με ασφάλεια να θαυμάσει τον μεγάλο Καταρράκτη "Κάρανο" με το νερό να πέφτει από ύψος 70 περίπου μέτρων και τον διπλό καταρράκτη, όπως επίσης και το σπήλαιο κάτω από τον βράχο.