Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Ryno bike

Ryno bike
Αυτοκύλινδρος μονοκύλινδρος

Ένα μονοκύλινδρο αυτόματης εξισορρόπησης είναι ένα ηλεκτρικό όχημα μονόκυκλου που βοηθά τον αναβάτη να παραμείνει όρθιος χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό μοτέρ και γυροσκόπια που ελέγχονται από έναν υπολογιστή που τροφοδοτείται με δεδομένα από επιταχυνσιόμετρα και άλλους αισθητήρες.  Από το 2015, πολλά μοντέλα ήταν εμπορικά διαθέσιμα.


Η δημιουργία ενός αυτοδύναμου μονοκύλινδρου που ισορροπεί σε τρεις διαστάσεις είναι ένα πρόβλημα θεωρίας ρομποτικής και ελέγχου . Ένα μονοκύλινδρο αυτοσυγκράτησης μπορεί να θεωρηθεί ως ένα μη γραμμικό σύστημα ελέγχου παρόμοιο με αυτό ενός δισδιάστατου ανεστραμμένου εκκρεμούς με ένα καροτσάκι μονοκύλινδρου στη βάση του. Η περιστροφή του τροχού κίνησης μπορεί να παρέχει έλεγχο μόνο σε μία διάσταση, προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Ο έλεγχος σε άλλες διαστάσεις γενικά απαιτεί άλλους ενεργοποιητές, όπως βοηθητικά εκκρεμές, τροχούς αντίδρασης ή γυροσκόπια ελέγχου ροπής που είναι προσαρτημένοι στο κύριο εκκρεμές της μοτοσυκλέτας .Coblin shark

Coblin shark
Καρχαρίας Γκόμπλιν

Ο καρχαρίας Γκόμπλιν ή καρχαρίας καλικάντζαρος είναι ένας καρχαρίας της βαθιάς θάλασσας και το μόνο υπάρχον είδος της οικογενείας Μιτσουκουρινίδες. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το παράξενο σχήμα του κεφαλιού του.
Έχει ένα μακρύ, ραμφόμορφο ρύγχος με σχήμα μυστριού, πολύ μακρύτερο από ρύγχη άλλων καρχαριών. Κάποια άλλα διακριτικά χαρακτηριστικά του καρχαρία είναι το χρώμα του σώματός του, το οποίο είναι ως επί το πλείστον ροζ, και τα μακριά, προεξέχοντα σαγόνια του. Όταν είναι κλειστά τα σιαγόνια, ο καρχαρίας μοιάζει με ένα ροζ καρχαρία ταύρο με μια ασυνήθιστα μακριά μύτη. Φτάνει σε μήκος τα 3,3 μέτρα και βάρος τα 160 κιλά.

Οι διαφορετικές θέσεις των σαγονιών σε διατηρημένα δείγματα καρχαριών γκόμπλιν
Το είδος καρχαρία αυτό συναντάται τόσο στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό ωκεανό, σε βάθος μεγαλύτερο από 250 μέτρα, πολύ πιο κάτω από όπου το φως του ήλιου μπορεί να φθάσει. Είναι ο πιό κοινός καρχαρίας στα νερά γύρω από την Ιαπωνία, όπου το είδος ανακαλύφθηκε.

Οι καρχαρίες Γκόμπλιν τρέφονται με μια ποικιλία οργανισμών που ζουν στα βαθιά νερά. Μεταξύ άλλων η λεία τους περιλαμβάνει τα βαθύβια καλαμάρια, καβούρια και τα βαθέων υδάτων ψάρια. Πολύ λίγα είναι γνωστά για την ιστορία της ζωής του είδους και τις αναπαραγωγικές συνήθειες, καθώς οι συναντήσεις με αυτούς είναι σχετικά σπάνιες. Είναι ωοζωοτόκο, όπως και τα άλλα μέλη των λαμνόμορφων. Αν και σχετικά σπάνιος, δεν φαίνεται να απειλείται με εξαφάνιση και έχει χαρακτηριστεί από την Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης ως είδος ελαχίστης ανησυχίας.Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

The sculpted skull of Tibet

The sculpted skull of Tibet
Το σκαλιστό κρανίο του Θιβέτ
Το μυστήριο πίσω από το αρχαίο σκαλιστό κρανίο του Θιβέτ
Το σκαλιστό κρανίο του Θιβέτ είναι ένα από τα πλέον παράξενα αντικείμενα με ιστορία που προσφέρει την διορατικότητα και τις παραδόσεις των αρχαίων πολιτισμών πριν από εκατοντάδες χρόνια. Εκτός από τα πολλά παράξενα σύμβολα τα οποία πιστεύεται ότι απεικονίζουν αρχαίες Θεότητες, υπάρχει και ένα μυστηριώδες αρχαίο χειρόγραφο χαραγμένο επάνω του.
Το μυστηριώδες κρανίο ανακαλύφθηκε τυχαία σε ένα κατάστημα με αντίκες στη Βιέννη. Αφού αναλύθηκε και μελετήθηκε από πολλούς ειδικούς και οργανώσεις, το κρανίο έχει δημιουργήσει ένα μυστήριο καθώς κανείς δεν φαινόταν να έχει ακούσει ή να γνωρίζει κάτι για αυτό.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν κρανία σκαλισμένα στο Θιβέτ, το Νεπάλ και την Ινδία, ωστόσο, το συγκεκριμένο με αυτά τα χαρακτικά ίσως είναι μοναδικό.
Το μόνο πρόσωπο που φαίνεται να γνωρίζει περισσότερα γι ‘αυτό είναι ένας Θιβετιανός καθηγητής ο οποίος δηλώνει ότι παρόμοια κρανία λαξεύτηκαν στην αρχαιότητα, προκειμένου να διώξουν μία «κατάρα» μακριά από μια οικογένεια, ή να καθοδηγήσουν την ψυχή ενός ανθρώπου στον σωστό δρόμο.
Είναι γνωστό ότι υπάρχουν κρανία σκαλισμένα στο Θιβέτ, το Νεπάλ και την Ινδία, ωστόσο, το συγκεκριμένο με αυτά τα χαρακτικά ίσως είναι και το μοναδικό.


ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ

Μετά από εξέταση του κρανίου από ειδικούς ήταν σε θέση να διακρίνουν παραστάσεις από σκελετούς που απεικονίζονται στο μέτωπο του που πιστεύεται ότι συμβολίζουν προστάτες κηδεμόνες από την διδασκαλία του Βούδα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αριστερή πλευρά του αινιγματικού κρανίου απεικονίζει τον Vajra Pani, έναν οργισμένο προστάτη της αγάπης. Η κορυφή του κρανίου έχει ένα σκαλιστό διπλό Σταυρό ο οποίος αντιπροσωπεύει την οικογένεια για τον Βούδα.


Το περίπλοκο κρανίο έχει επίσης ένα σύμβολο από τέσσερα κεφάλια από κατσίκες που εξέρχοναι από μια πλατφόρμα στην αριστερή πλευρά του.
Εκτός από τις διαφορετικές απεικονίσεις στο κρανίο, υπάρχουν επίσης γλυπτά σε ένα αρχαίο σύστημα γραφής που πιστεύεται ότι ονομάζεται «lant’sa.»
Εκτός από τους σκελετούς, το κρανίο μυστήριο διαθέτει ένα πλάσμα από την μία πλευρά του που πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει το Garuda, προστάτη που κατακτά το Nagas -aka demons- και ορισμένοι αμφισβητούν
Ωστόσο, τα γράμματα στο σαγόνι είναι πιθανό να αναφέρουν την λέξη Devanagari η οποία αναφέρετε ως εξής: Om, Ma, Sa, Ma, Ta, Sa, Om, Da, Ma, Ta.
Δυστυχώς όμως οι πληροφορίες  σχετικά με το κρανίο είναι πολύ περιορισμένες.