Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ
Ένα από τα μεγαλύτερα αρχαία μυστήρια.Λίγα μέτρα πιο πέρα από την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας (Χέοπος) βρίσκεται η περίφημη Σφίγγα της Αιγύπτου που έχει κεφάλι γυναίκας, σώμα ταύρου, πόδια λονταριού και φτερά αετού. Ποια είναι όμως η σκοπιμότητα της υπάρξεώς της μέσα στο χώρο των πυραμίδων της Γκίζας, κάτω από τα πόδια της Μεγάλης Πυραμίδας και τι παριστάνει;

Η προέλευσή της παραμένει άγνωστη, Εικάζεται από επιστήμονες πως υπάρχει περισσότερο από 11000 χρόνια στην θέση αυτή. Τα μυστικά της παραμένουν κρυμμένα και άγνωστα εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Ίσως εδώ να κρύβεται μία αλήθεια για την ύπαρξή μας.
Θα μπορούσε η μεγάλη Σφίγγα στο οροπέδιο της Γκίζας της Αιγύπτου, ένα από τα πιό μυστηριώδη μνημεία του πλανήτη μας, να έχει κάποια απάντηση στο ερώτημα για το αν υπάρχει εξωγήινη ζωή και αν αυτή επηρέασε άμεσα τους κατοίκους της γης;

(Τι περιέχει η σαρκοφάγος του Όσιρη);
(Έχει σχέση η Σφίγγα με την χαμένη Ατλαντίδα);
(Υπάρχει αντίστοιχη Σφίγγα στον πλανήτη Άρη);Το ντοκιμαντέρ που ακολουθεί προσπαθεί να δώσει κάποια εξήγηση σε ερωτήματα που προβληματίζουν.
Ο Ρόμπερτ Μποβάλ θα μας δείξει κάποια από τα ανεξήγητα της Γκίζας.

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Colorful crayfish

Colorful crayfish
Οι μυστηριώδεις και σπανιότατοι όμορφοι μπλε αστακοί από την Ινδονησία.Ένας Γερμανός ερευνητής εντόπισε αυτό το είδος καραβίδας που διαθέτει εξαίσιο χρωματισμό αλλά υπάρχει ο φόβος να δημιουργηθεί μία σημαντική μείωση του πληθυσμού λόγω της δημοτικότητάς του αλλά και λόγο του ασύμμετρου εμπορίου των ενυδρείων.

Έναν τέτοιο σπάνιο αστακό, τον ποιο σπάνιο του κόσμου έπιασε και ένας ψαράς από την Μασαχουσέτη, ο οποίος μοιράστηκε φωτογραφίες με το μπλε αστρακοειδές.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως είναι σχεδόν ακατόρθωτο να τους ψαρέψεις, καθώς μέχρι τώρα έχει αλιευθεί ένας στα δυο εκατομμύρια.

Το μπλε χρώμα του αστακού προέρχεται από μία γενετική ανωμαλία που αναγκάζει τον οργανισμό του να παράγει υπερβολική ποσότητα μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης, κρυστασιανίν, σύμφωνα με το Ενυδρείο SEA.Dionysos marble quarry

Dionysos marble quarry
Λατομείο Διονύσου

Ένα θαυμαστό κυκλώπειο έργο παραγωγής.
H AEBE Λατομείων Μαρμάρου Διονύσου - Πεντέλης (Dionyssomarble)  κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των εταιριών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και επεξεργασία μαρμάρων αλλά και λοιπών διακοσμητικών πετρωμάτων. Παράλληλα αξιοποιεί τις πρώτες ύλες που διαθέτει παράγοντας και διαθέτοντας στην αγορά και άλλα  προϊόντα, όπως μαρμαρόσκονη και  πούδρα ανθρακικού ασβεστίου.

Τα λατομεία είναι ιδιόκτητα και βρίσκονται στην περιοχή του Διονύσου Αττικής. Από αυτά παράγεται το παγκοσμίως γνωστό, μάρμαρο "Διονύσου".
Η εξόρυξη στο χώρο έχει ξεκινήσει πριν από 100 και πλέον έτη. Από το 1949 το λατομείο ανήκει στην "Α.Ε.Β.Ε Λατομείων Μαρμάρου Διονύσου - Πεντέλης" η οποία και έχει την αποκλειστική εκμετάλλευση του. 

Σήμερα η εξόρυξη πραγματοποιείται σε 9 μέτωπα επίγειας και 2 υπόγειας (με την μέθοδο των θαλάμων μετά στύλων) εξόρυξης. Η ετήσια παραγωγή του λατομείου ανέρχεται σε 5.000 m3 (στοιχεία 2009). Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Myobatrachus gouldii

Myobatrachus gouldii
Ο βάτραχος χελώνα της Αυστραλίας Ο Myobatrachus gouldii, ή  ο βάτραχος χελώνα, είναι ένας βάτραχος της Δυτικής Αυστραλίας και το μόνο είδος του γένους Myobatrachus. Έχει ένα μικρό κεφάλι, κοντά άκρα, και ένα στρογγυλό σώμα, που δεν ξεπερνά τα 45 χιλιοστά


Ο βάτραχος χελώνα συναντάται ανάμεσα στην πόλη του Geraldton και του ποταμού Fitzgerald που όλος αυτός ο χώρος είναι παράλληλα και εθνικό πάρκο, στην περιοχή του Περθ στην Δυτική Αυστραλία.  Αυτή η περιοχή είναι κυρίως ημιάνυδρη και οι βάτραχοι  έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα στο περιβάλλον αυτό. 


Έχουν αναπτύξει μικρά μυϊκά άκρα για να μπορούν να σκάβουν στην άμμο, αλλά, σε αντίθεση με τα περισσότερα βατράχια, αυτοί σκάβουν προς τα εμπρός, όπως ακριβώς και οι χελώνες . Τρέφονται κυρίως με τερμίτες  και η προσαρμογή των μυϊκών άκρων είναι χρήσιμη και όταν προσπαθούν να διεισδύσουν σε μία φωλιά για να αρπάξουν την τροφή τους.Άγιος Παΐσιος και γεγονότα του σήμερα

Άγιος Παΐσιος
Γεγονότα που συμβαίνουν τώρα.

Άγιος Παΐσιος: Μην ανησυχείτε, ο Θεός δε θα επιτρέψει να γίνει κακό.

Είναι κάποιες φορές που κάποια λόγια των Αγίων Πατέρων της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Άλλες πάλι φορές τα ακούμε και γελάμε γιατί δεν βρίσκουμε κάποια λογική σε αυτά.
Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις όταν τα ακούμε η αντίδρασή μας είναι περιφρονητική και απαξιωτική απέναντι σε αυτά που ονομάζουμε προφητείες.
Τι συμβαίνει όμως όταν αυτές οι (κατά κάποιους περίεργες γελοιότητες) βρίσκονται ακριβώς μπροστά μας, και όταν βρισκόμαστε κι εμείς μπροστά τους αντιμέτωποι με αυτές;
Μήπως θα ήταν πρέπον να δούμε λίγο ποιό ξεκάθαρα αυτό που πραγματικά συμβαίνει μπροστά μας και να αναθεωρήσουμε τα όσα μέχρι τώρα υποστηρίζαμε;
Μήπως θα πρέπει να δούμε και λίγο ψηλά; 
Μήπως θα έπρεπε οι Έλληνες να πάψουν να κοροϊδεύουν και να κοιμούνται, και να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τους ίδιους αλλά και τα παιδιά που θα φέρουν στον κόσμο τους;
Δείτε αυτά που συμβαίνουν σήμερα και διαβάστε αυτά που κάποτε είπε ο Άγιος της Ελληνικής Ορθοδοξίας μας Παϊσιος!
Ο αξέχαστος Γέροντας Παΐσιος είχε προβλέψει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα ζούμε σήμερα και τα λεγόμενά του προκαλούν δέος,όταν τα διαβάζουμε σήμερα.
Από το 1993, ο προσφάτως αναγνωρισμένος Άγιος της Εκκλησίας μας είχε μιλήσει για τα σημερινή πολιτικήκαι οικονομική κατάσταση και η μαρτυρία αυτή είναι καταγεγραμμένη στο έργο του Νικόλαου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος-Μαρτυρίες προσκυνητών».
Αναλυτικά, αναφέρεται: «Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό, αλλά θα γίνουν πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί».
Λίγο προτού κοιμηθεί, ο Γέροντας είχε πει διάφορα που καταγράφηκαν από τους πιστούς και, τώρα που διαβάζουμε τα λόγια του, είναι σαν να περιγράφει τη σημερινή κατάσταση: «Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε.Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες».


«Πρώτα θα ρεζιλευτούν...»
Στο βιβλίο «Σκεύος Εκλογής» του Ιερομόναχου Χριστόδουλου Αγιορείτου αναφέρονται τα εξής λόγια του Αγίου Παΐσιου: «Είδατε τι έπαθε ο Τσαουσέσκου στη Ρουμανία; Τους μωραίνει ο Θεός και, αφού γίνουν ρεζίλι, μετά παίρνουν τον δρόμο τους. Το ίδιο συνέβη και με την Αλβανία, το ίδιο και με τους δικούς μας εδώ. Τους αφήνει πρώτα να ρεζιλευτούν».
Σχεδόν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες κρύβεται το σήμερα στα λόγια που είχε πει ο Γέρων Παΐσιος το 1983,τα οποία παρατίθενται στο έργο του κ. Ζουρνατζόγλου:«Θα έρθει καιρός που θα ανεβοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θα εναλλάσσονται τα κόμματα, θα ανακαλούνται διατάγματα, θα ψηφίζονται νόμοι και θα καταργούνται άλλοι και θα επικρατούν σύγχυση και ταραχή. Τότε όμως θα αντιδράσουν λίγοι πιστοί Χριστιανοί αλλά και το ΚΚΕ».«Τα χρόνια εκείνα τόσο απογοητευμένος θα είναι ο κόσμος από τους πολιτικούς των δύο μεγάλων κομμάτων, που θα τους σιχαθεί και θα τους διώξει, και θα ζητήσει στη θέση τους να έρθει ο βασιλιάς. Και εκείνος δεν θα αρνηθεί το κάλεσμα του λαού», όπως διαβάζουμε στο tilegrafima.gr.


Κανείς δεν ξέρει ακόμα ποιο πρόσωπο θα είναι ο «βασιλιάς» που αναφέρεται στην παραπάνω προφητεία,αλλά θα πρέπει σίγουρα,ό,τι και να γίνει, να θυμόμαστε καλά τι έχει πει ο Άγιος για την ένδεια που θα έρθει στη χώρα. «Θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι».
Όμως,ο γέροντας είχε δώσει και μια συμβουλή για αυτήν την περίοδο: «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργείτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δεν θα έχει».
Ακολουθούν τρία βίντεο με την φωνή του Αγίου Παϊσίου να αναφέρεται στα γεγονότα της εποχής μας και στην ζωή μας γενικότερα.

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Salar de Uyuni

SALAR DE UYIUNI
Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΛΜΥΡΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣΗ παράξενη αυτή λίμνη με την ονομασία Salar de Uyuni που βρίσκεται στα υψίπεδα της νοτιοδυτικής Βολιβίας, στην Νότια Αμερική είναι η μεγαλύτερη λίμνη άλατος του κόσμου και βρίσκεται σε ύψος 3.656 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας!

Οι αντικατοπτρισμοί που προσφέρει είναι μαγευτικοί και το τοπίο μοιάζει να είναι Αρειανό. Μάλιστα όταν βρέξει και υπάρχει νερό στην λίμνη, αποτελεί τον μεγαλύτερο καθρέφτη του πλανήτη μας. Περιτριγυρισμένη από βουνά με κάκτους, ηφαίστεια και geysers είναι ένα πολύ αλλόκοτο τοπίο που δικαίως βρίσκεται πολύ ψηλά στον κατάλογο με τα πιο παράξενα μέρη της γης!

Το Salar σχηματίστηκε από το αποτέλεσμα των μετασχηματισμών μεταξύ πολλών προϊστορικών λιμνών. Καλύπτεται από μία κρούστα αλατιού, η οποία έχει μια εξαιρετική επιπεδότητα με τον μέσο όρο των διακυμάνσεων (υψόμετρο σε απόσταση), ενός μέτρου σε όλη την περιοχή της Salar. 


Η κρούστα χρησιμεύει ως πηγή του άλατος και καλύπτει μια δεξαμενή άλμης , η οποία είναι εξαιρετικά πλούσια σε λίθιο . Περιέχει το 50 έως 70% των αποθεμάτων του λιθίου στον κόσμο. Ο μεγάλος χώρος, η καθαρότητα του ουρανό, και η εξαιρετική επιπεδότητα της επιφάνειας κάνουν την Salar ένα ιδανικό αντικείμενο για τη βαθμονόμηση του υψομέτρου της Γης από τους δορυφόρους παρατήρησης.