Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

The tunnel of love Ukraine

The tunnel of love Ukraine
Η σύραγγα της αγάπης.

Η σήραγγα της αγάπης στην Ουκρανία είναι από τα πιο ρομαντικά μέρη της Ευρώπης και δικαιολογημένα άλλωστε.
Διαβάστε και θα καταλάβετε!
Κάπου στην Ουκρανία, υπάρχει μια ονειρική τοποθεσία που είναι απλά τέλεια για όλους και ειδικά τους ερωτευμένους. Όσοι σχεδιάζουν μια αξέχαστη ρομαντική απόδραση για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου,  τότε μάλλον θα πρέπει να σκεφτούν το Τούνελ της Αγάπης.

Αυτή η τοποθεσία φαίνεται να είναι απλά μια σιδηροδρομική γραμμή τρένων αλλά έγινε ένα από τα πιο ρομαντικά σημεία του κόσμου. Η σήραγγα της Ουκρανίας είναι σίγουρα ένα νέο μέρος για τους ερωτευμένους.

Τα δέντρα κατά μήκος των πλευρών της γραμμής αναπτύχθηκαν ελεύθερα και μέσα από εκεί περνούσαν μόνο τρένα. Με το τρένο να διασχίζει το δασικό χωριό Κλέβαν περίπου 3 φορές την ημέρα, η σήραγγα απέκτησε ένα όμορφο σχήμα.

Σήμερα η περιοχή έχει αγαπηθεί από πολλά ζευγάρια. Υπάρχει η πεποίθηση ότι εάν ένα ζευγάρι που είναι ειλικρινά ερωτευμένο περάσει μέσα από το τούνελ χέρι-χέρι, μπορεί να κάνει μια ευχή που θα γίνει πραγματικότητα.
Το Τούνελ της Αγάπης είναι ένα δημοφιλές σημείο τουριστών στην Ουκρανία. Το ονειρικό και ρομαντικό τοπίο είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους ερωτευμένους.

Ένα ενδιαφέρον γεγονός για το Τούνελ της Αγάπης είναι ότι χρησιμοποιούνταν στον Ψυχρό Πόλεμο για να μεταφερθεί στρατιωτικός εξοπλισμός σε μια μυστική στρατιωτική βάση εκεί κοντά.
Τώρα, τα τρένα που περνούν είναι γεμάτα με φορτία μεταφοράς από κόντρα πλακέ με προορισμό ένα κοντινό εργοστάσιο.
Το φθινόπωρο βέβαια, το τοπίο είναι ακόμη πιο ρομαντικό.


Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Maeklong railway market

Maeklong railway market

Η διάσημη σιδηροδρομική αγορά Maeklong
Τα τρένα περνάνε ανάμεσα από τους πάγκους
Γνωρίζουμε ότι με την πρώτη ματιά, πολλές αγορές στην Ταϊλάνδη φαίνονται λίγο πολύ ίδιες. Αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι η σιδηροδρομική αγορά Maeklong.  Γιατί;  Επειδή έχει τρένα που τρέχουν μέσα από αυτή πολλές φορές την ημέρα. 
Ένα τρένο περνάει πάνω από 8 φορές τη μέρα ξυστά από την αγορά σε στενούς δρόμους της Ταϊλάνδης. Τα βαγόνια περνούν μερικά εκατοστά δίπλα από τους πάγκους με τα προϊόντα, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα θαλασσινά.


Οι έμποροι παραμένουν ατάραχοι όταν ο συρμός περνά από δίπλα τους, ενώ κάποιοι απλώς τραβούν τις τέντες των πάγκων μέχρι να περάσει το τρένο.
Στη συγκεκριμένη αγορά, η οποία υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο – δίπλα από σταθμό του τρένου, από το 1905, πωλούνται τα πάντα, δηλαδή από θαλασσινά μέχρι πειρατικά DVD. Η αγορά βρίσκεται 37 μίλια από την πρωτεύουσα Μπανγκόγκ.