Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Mens at Sea

Mens at Sea 
Άνδρες στη θάλασσαΟ Άνθρωπος που συναντά τη θάλασσα είναι ένα ψηλό λευκό μνημείο τεσσάρων μέτρων τεσσάρων καθισμένων ανδρών, που βρίσκεται δυτικά του Esbjerg δίπλα στην παραλία Sædding στη νοτιοδυτική ακτή της Δανίας . Βρίσκεται απέναντι από το Αλιευτικό και Ναυτικό Μουσείο και είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής ενώ είναι ένα διάσημο ορόσημο του Esbjerg. Το γλυπτό σχεδιάστηκε από την Svend Wiig Hansen και εγκαταστάθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1995. Χρηματοδοτήθηκε από τον δήμο Esbjerg, το Kunstfond ( ίδρυμα τέχνης) και από ιδιώτες χορηγούς, για να γιορτάσει την 100ή επέτειο του δήμου το 1994.


Η αρχική ιδέα του καλλιτέχνη για τη θέση του γλυπτού ήταν το Grenen , βόρεια του Skagen .
Το μνημείο μπορεί να δει κανείς και από πλοία που φεύγουν ή εισέρχονται στο λιμάνι του Esbjerg.
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Gobi Desert

Gobi Desert
Έρημος Γκόμπι
Η μεγαλύτερη έρημος της Ασίας.Η έρημος στην περιοχή της Μογγολίας

Είναι η πιο κρύα έρημος. Καταλαμβάνει τη νοτιοανατολική Μογγολία και τη Βόρεια Κίνα. Εκτείνεται από την ανατολή προς τη δύση σε μήκος 1.600 χιλιομέτρων και πλάτος 966, με υψόμετρο από 900 ώς 1.525 μέτρα. Άνυνδρη και απέραντη, η Γκόμπι, είναι ιδιαίτερα ελκυστική με τα μυστήρια και τους μύθους της. Λέγεται ότι πολλές αρχαίες πόλεις του πολιτισμού Uiger της ερήμου Γκόμπι υπήρχαν κατά την περίοδο της Ατλαντίδας και του Ράμα.


Η έρημος Γκόμπι είναι μεγάλη έρημος της Ασίας. Καλύπτει τμήματα της βόρειας και βορειοδυτικής Κίνας και της νότιας Μογγολίας. Η έρημος οριοθετείται από τα όρη Αλτάι και τα λιβάδια και τις στέππες της Μογγολίας στα βόρεια, τον διάδρομο Χεχσί και το οροπέδιο του Θιβέτ στα νοτιοδυτικά, και τη βόρεια πεδιάδα της Κίνας στα νοτιοανατολικά. 

Η Γκόμπι είναι πιο αξιοσημείωτη ως τμήμα της Μεγάλης Μογγολικής Αυτοκρατορίας και ως τόπος αρκετών σημαντικών πόλεων κατά μήκος του δρόμου του μεταξιού. Η έρημος έχει μέγιστο μήκος 1.600 χιλιόμετρα και πλάτος 966 χιλιόμετρα και καλύπτει 1.300.000 χλμ², κάτι που την κατατάσσει ως την πέμπτη μεγαλύτερη έρημο στη Γη και τη μεγαλύτερη στην Ασία.

Η έρημος αποτελείται από αρκετά διακριτές οικολογικές και γεωγραφικές περιοχές με βάση τις μεταβολές στο κλίμα και τη τοπογραφία. Μια είναι η οικοπεριοχή της στέπας της Ανατολικής ερήμου Γκόμπι, μια παλαιοαρκτική οικοπεριοχή στην έρημο και βιότοπος ξηρικών θάμνων, στην οποία απαντάται η βακτριανή καμήλα καθώς και διάφορα άλλα ζώα. 

Η έρημος είναι αποτέλεσμα της σκιάς βροχής που δημιουργούν τα Ιμαλάια στις υγρές αέριες μάζες που έρχονται από τον Ινδικό Ωκεανό στην περιοχή της ερήμου. Καλύπτεται κυρίως από εκτεθειμένο βράχο και λιγότερο από άμμο, και μορφολογικά είναι ένα αχανές υψίπεδο σε υψόμετρο 800 ως 1000 μέτρων, με λίγα υψώματα.Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

ONE-LOG HOUSE

ONE-LOG HOUSE
Το διάσημο ξύλινο σπίτι. 
Το σπίτι ONE-LOG είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο στο Garberville της Καλιφόρνιας και  δημιουργήθηκε από ένα δέντρο Redwood ηλικίας μεγαλύτερης των 2100 ετών.

Αυτό το τμήμα μόνο του ζύγιζε 42 τόνους. και χρειάστηκαν δύο άνδρες με πάνω από οκτώ μήνες σκληρής εργασίας για να φτιάξουν τα κούφια δωμάτια με ύψος 7 πόδια και μήκος 32 πόδια. Αυτό το ειδικό ξύλινο σπίτι περιλαμβάνει σαλόνι, τραπεζαρία, και χώρους υπνοδωματίων ακριβώς όπως και κάθε άλλο τρέιλερ ή τροχόσπιτο.Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Νυμφόπετρες

Nimfopetres
Νυμφόπετρες

Οι Νυμφόπετρες έχουν έχουν μία παράξενη ιστορία.

Πρόκειται για ένα γεωλογικό πάρκο που αξίζει να επισκεφτείτε εάν βρεθείτε στην Θεσσαλονίκη.   Ο χώρος αυτός βρίσκεται καθ' οδόν προς τη Θεσσαλονίκη αν επιλέξετε φεύγοντας από Εγνατία τη διαδρομή των λιμνών.


Σε απόσταση 25 λεπτών από τη Θεσσαλονίκη και περίπου 20 λεπτών από τον Στρυμωνικό κόλπο, επιστρέφοντας από δυτικά αξίζει να κάνετε μια στάση που θα σας ανταμείψει πολλαπλά. Είναι το χωριό Νυμφόπετρες που διαθέτει 900 κατοίκους κι ένα φιλόξενο περιβάλλον με επίκεντρο το γεωλογικό μνημείο της φύσης που γύρω του περιστρέφονται πολλοί μύθοι. 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΕΣ

Επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι οι Νυμφόπετρες, βράχοι μεγάλου μεγέθους που στέκουν επιβλητικοί ανάμεσα σε λιγοστά δέντρα, με σχήματα που σου εξάπτουν τη φαντασία και σε κάνουν να αναρωτιέσαι πως και γιατί στέκουν εκεί ξεχασμένα από το χρόνο. 


Οι διάφορες παραδόσεις που επικρατούν δημιουργούν  έναν πιο μυστηριώδη τόνο στο ήδη περίεργο σκηνικό που στη θέα του σε καθηλώνει και σε προτρέπει να το ανακαλύψεις. 
Ο θρύλος των βουβών αυτών πέτρινων μνημείων λοιπόν αναφέρεται για μια ανθρώπινη πομπή που καθ’ οδόν για ένα γάμο έπεσε θύμα μίας ισχυρής ανθρώπινης κατάρας. Η μητέρα της νύφης, έχοντας ξεχάσει το δαχτυλίδι του γάμου, καταράστηκε μέσα στη σύγχυση της την πομπή, με αποτέλεσμα όλοι οι μετέχοντες σ΄ αυτήν να πετρώσουν εκεί για πάντα, με μόνη παρέα τους την αιωνιότητα. Βέβαια, ο μύθος αυτός περιγράφεται και σε άλλες παραλλαγές με επίκεντρο τον ανεκπλήρωτο γάμο. 


Ο επισκέπτης που έχει προορισμό από και προς την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και χρησιμοποιεί την Εγνατία οδό έχει τη δυνατότητα να κατέβει από τους δυο κόμβους της Νυμφόπετρας και του Προφήτη και να γνωρίσει από κοντά το όμορφο τοπίο με τις Νυμφόπετρες.


Ο χώρος ο οποίος έχει διαμορφωθεί πριν μερικά χρόνια δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να περπατήσει ανάμεσα στο δάσος με τα πλακόστρωτα δρομάκια, να αναπαυθεί στα κιόσκια, απολαμβάνοντας την καταπληκτική θέα να χαλαρώσει και να αισθανθεί όσα εκπέμπει το ιδιαίτερο αυτό τοπίο.


Οι Νυμφόπετρες γίνονται το ντεκόρ των φωτογράφων για τις φωτογραφήσεις των νεόνυμφων της περιοχής, εκεί αφού με τα συμπλέγματα και τα χρώματά τους γράφουν πολύ έξοχα στο φακό σε εκδηλώσεις γάμων. Φυσικά είναι γενικά ένα πολυφωτογραφημένο σημείο που όλοι θέλουν να δουν από κοντά και να το αποθανατίσουν. Αν δεν το κάνατε σας το προτείνουμε.