Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

The Giant Seashell House Mexico

The Giant Seashell House Mexico
Ένα παράξενο σπίτι-κοχύλι στο Μεξικό

Αυτό το όμορφο αλλά και παράξενο σπίτι στην πόλη του Μεξικού συνδυάζει την υδρόβια ζωή με την υψηλή  αρχιτεκτονική.


Το συγκεκριμένο σπίτι βρίσκεται στο Μεξικό  και θα λέγαμε ότι είναι εμπνευσμένο από τη Μητέρα Φύση αφού θυμίζει κοχύλι. 


Το έργο ανήκει στο αρχιτεκτονικό γραφείο Arquitectura Organica και συγκεκριμένα στον αρχιτέκτονα Havier Senosian. 


Εμπνευσμένος από τα έργα του Γκαουντί δημιούργησε το συγκεκριμένο σπίτι που είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο και άνετο, ενώ εξωτερικά βλέποντάς το, μπορεί να ταξιδέψει την φαντασία του επισκέπτη σε μαγικούς τόπους.

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Ivan the Terminator

Ivan the Terminator
Ο Ιβάν ο Τερμίνων 
Η Ρωσία δείχνει τον νέο στρατιώτη ρομπότ
Η Ρωσία διαμαρτύρεται για το Iron Man - ένα ανθρωποειδές στρατιωτικό ρομπότ - στη νέα παγκόσμια κούρσα εξοπλισμών που ξεκίνησε πάνω από τα όπλα υψηλής τεχνολογίας.

"Η ανάπτυξη ενός ειδικού στρατιωτικού ρομπότ είναι μία από τις προτεραιότητες της στρατιωτικής κατασκευής στη Ρωσία", ανέφερε πρόσφατα η ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda.


Ο σκοπός του Iron Man, συνέχισε η εφημερίδα, είναι να «αντικαταστήσει το πρόσωπο στη μάχη ή σε περιοχές έκτακτης ανάγκης όπου υπάρχει κίνδυνος έκρηξης, πυρκαγιάς, ακτινοβολίας υψηλού υποβάθρου ή άλλων καταστάσεων που είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο».

Οι ειδικοί γνωρίζουν ότι η Ρωσία προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να ταιριάζει με τις ΗΠΑ και την Κίνα στην ανάπτυξη ρομπότ, αεροσκαφών και άλλων πολεμικών μηχανών που είναι δυνητικά αυτόνομα. Σήμερα, τα μηχανήματα αυτά ελέγχονται εξ αποστάσεως. Ο Iron Man και άλλες πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν πώς προχωρούν.


"Τώρα έχουν ενεργοποιήσει τον επιλογέα", δήλωσε ο Peter Warren Singer, ειδικός στρατιωτικών ρομπότ και ανώτερος συνεργάτης στη Νέα Αμερική, think tank με έδρα την Washington, DC. "Ήταν κάποτε πίσω, και τώρα προσπαθούν να καλύψουν τη διαφορά, επενδύοντας σαφώς σε αυτό το χώρο".

Δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Προηγμένων Μελετών της Ρωσίας - η απάντηση της Μόσχας στην Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων της Άμυνας του Πενταγώνου ή η DARPA - ο Σιδηρουργός εξακολουθεί να είναι ένα πείραμα που πιθανότατα δεν θα εμφανιστεί σε πεδίο μάχης οποιαδήποτε στιγμή σύντομα.Terminator


Terminator
Το πρώτο ρομπότ-στρατιώτης είναι γεγονός.
Όσοι έχουν δει ταινίες όπως το «Terminator» ή το «Robocop» ίσως να μην τους φανεί και τόσο παράξενο το παρακάτω βίντεο. Πρόκειται για τον πρώτο (στρατιώτη ρομπότ), ο οποίος μάλιστα θα παραδοθεί σύντομα στον αμερικάνικο στρατό!
Λέγεται «Petman», περπατάει, γονατίζει, κάνει κάμψεις και φυσικά... σκοτώνει. Ότι πρέπει για όποιον στρατηγό θέλει να έχει αποτελεσματικό στράτευμα και να μετράει τις απώλειες του όχι σε ανθρώπινες ζωές, αλλά σε εκατομμύρια δολάρια.


Το ρομπότ δημιουργήθηκε από τη Boston Dynamics και η «ανατομία» του εντυπωσιάζει: ο εγκέφαλος του βρίσκεται σε ένα τετράγωνο μεταλλικό κουτί πάνω στο στήθος του, τα πόδια του είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ τα χέρια εξακολουθούν να αναπτύσσονται, αλλά είναι σε θέση να πιάνει αντικείμενα.