Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

SYLVESTER THE MUMMY

 SYLVESTER THE  MUMMY
Η ΜΟΥΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΒΕΣΤΕΡ
Η μούμια του Sylvester βρέθηκε στο Gila Bend στην έρημο της Αριζόνα το 1895. Μετά από την ανακάλυψή του, το καλά διατηρημένο σώμα του ταξίδεψε ως πόλος έλξης σε κάποιο τσίρκο στις  Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1955, είχε αγοραστεί από το κατάστημα Ye Old Curiosity Shop στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον. Από τότε εκτίθετο στον κόσμο μέχρι το 1962. Τώρα το λείψανο του βρίσκεται σε μια γυάλινη προθήκη ενός καταστήματος που προβάλει και πωλεί περίεργα αντικείμενα.
Ο Sylvester ήταν ένας άνδρας ευρωπαϊκής καταγωγής που πέθανε όταν ήταν περίπου 45 ετών. Θεωρήθηκε ότι είναι ένας "Desperado από την παλιά (άγρια Δύση). 
Το 2001 και το 2005, οι μελέτες που διεξήχθησαν έδειξαν πολλά σφαιρίδια κυνηγετικού όπλου στο δεξί μάγουλο, λαιμό και τους πνεύμονες του. Αυτοί οι τραυματισμοί είναι πιθανό να έγιναν πολλά χρόνια πριν από το θάνατό του. 
Είναι άγνωστο τελικά τι ήταν αυτό που προκάλεσε το θάνατό του, αν και μία ανάλυση το 2001 άφησε να εννοηθεί πως ίσως ήταν φυματίωση.

Το 2001 ερευνητές στο Ινστιτούτο Ερευνών Bioanthropology στο Πανεπιστήμιο Quinnipiac, διεξήγαγαν  μαγνητική τομογραφία και αξονική τομογραφία στο σώμα του Sylvester. 
Η έρευνα αυτή αποκάλυψε την παρουσία πολύ καλά διατηρημένων εσωτερικών οργάνων καθώς και ο ίδιος ο εγκέφαλος ήταν σε άριστη κατάσταση. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτή είναι η καλύτερα διατηρημένη μούμια που έχει εξεταστεί ποτέ.

Το 2005, με την ποιό εξελιγμένη τεχνολογία, η ομάδα ανακάλυψε ότι η γλώσσα ήταν ακόμα άθικτη, και ακόμα ότι ίσως περιείχε κάποια υγρασία. Είχε επίσης ένα απολύτως υγιές ήπαρ κατά τη διάρκεια του χρόνου του θανάτου του.
Ο Sylvester είναι τόσο καλά διατηρημένος, γιατί εγχύθηκε με ένα υγρό με βάση το αρσενικό αμέσως μετά το θάνατό του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σώμα του να στεγνώσει (αποξηρανθεί) και στη συνέχεια, να μουμιοποιηθεί.


Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

FOG WATERFALL ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

FOG WATERFALL
ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Ένας καταρράκτης από ομίχλη στην Ισλανδία.Ένας καταρράκτης φτιαγμένος εξ ολοκλήρου από ομίχλη ρέει από ένα βράχο στην Ισλανδία  και το μαγευτικό αυτό θέαμα εντυπωσιάζει τον επισκέπτη.
Το όμορφο αυτό νέφος ομίχλης τρέχει από την πλευρά του γκρεμού Djupadal και πέφτει απαλά μέσα στο φιόρδ Breidafjordur  που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

Ο καταρράκτης μπορεί να ακουστεί να βρυχάται λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή, ακόμη και να φαίνεται πως δημιουργεί μια βουτιά στο κενό όταν τρέχει μέσα στον κόλπο.
Η ομίχλη πιστεύεται ότι έχει προκληθεί από μια αναστροφή της θερμοκρασίας, όταν αυξάνεται ο θερμός αέρας δρα ως παγίδα με αποτέλεσμα να εγκλωβίζει τον κρύο αέρα που βρίσκεται από κάτω.