Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

7,500 Year Old Toy Tractor Found In Turkey

7,500 Year Old Toy Tractor Found In Turkey
The world's oldest car game is 7.500 years old

το παλαιότερο παιχνίδι αυτοκίνητο του κόσμου είναι 7.500 ετών
Μήπως  τελικά υπήρξε στην γη ένας παλαιότερος πολιτισμός πέρα από κάθε φαντασία;

Σήμερα οι γονείς αγοράζουν για τα παιδιά τους τα ηλεκτρικά παιχνίδια αυτοκινήτων για να παίζουν  αλλά χιλιάδες χρόνια πριν η κατάσταση ήταν κάπως διαφορετική.
Το «αυτοκινητάκι» ήταν μαζί με παιχνίδια κούκλες και σφυρίχτρες – όλα φτιαγμένα από πέτρα.
Το αυτοκίνητο παιχνίδι είναι τουλάχιστον 7.500 ετών  που σημαίνει ότι χρονολογείται από τα τέλη της Λίθινης Εποχής.

Το αυτοκίνητο είναι σαν ένα αντίγραφο» των σημερινών αυτοκινήτων τύπου φόρμουλα 1.
Προσθέτοντας παράλληλα ότι μοιάζει και με τρακτέρ. Ωστόσο, οι αρμόδιοι αρχαιολόγοι του Μουσείου Mardin αδυνατούν να εξηγήσουν πώς ένα αυτοκίνητο παιχνίδι θα μπορούσε να είναι ηλικίας 7.500 ετών. Σχολιάζοντας τα άλλα αρχαία παιχνίδια, είπαν: (Πιστεύουμε ότι οι σφυρίχτρες και οι κούκλες είναι 5.000 έως 6.000 ετών. Οι σφυρίχτρες είναι ακόμα σε κατάσταση λειτουργίας).

O αρχαιολόγος Μεσούτ Alp δήλωσε ότι το αυτοκίνητο παιχνίδι, το οποίο είναι φτιαγμένο από πέτρα, χρονολογείται από τα τέλη της Λίθινης Εποχής και πιστεύεται ότι είναι 7500 χρόνων παλιό.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή πολιτισμού και υουρισμού  της Μαρντίν, Davut Beliktay, το αυτοκίνητο είναι σαν ένα αντίγραφο αυτοκίνητα σήμερα. Επισημαίνει επίσης ότι το σχήμα της αρχαίας αυτής κατασκευής μοιάζει με ένα τρακτέρ.
Τι υπήρχε στην γη πριν από 7500 χρόνια;
Ίσως οι μυθολογίες του κόσμου δεν είναι τελικά και τόσο μυθολογίες όσο νομίζουμε.
Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Lake Hillier Australia

Lake Hillier Australia
Λίμνη Hillier Αυστραλία

Η παραμυθένια ροζ λίμνη της Αυστραλίας
Ένα θαύμα της φύσης
 Η λίμνη Hillier βρίσκεται στο Middle Island της Δυτικής Αυστραλίας. Η μοναδικότητά της οφείλεται στο ροζ χρώμα της, το οποίο είναι μόνιμο  λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε αλάτι αλλά και στα κόκκινα αλόφιλα βακτήρια που περιέχει.Η λίμνη περιβάλλεται από μια στενή λουρίδα λευκής άμμου, η οποία με τη σειρά της περιβάλλεται από ένα δάσος καταπράσινων ευκάλυπτων δίπλα στον ωκεανό.. Η λίμνη Hillier αποτελεί ένα από τα φυσικά θαύματα της Αυσταλίας.Aποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς όλων των ταξιδευτών και μπορείτε εύκολα να καταλάβετε γιατί.
Το ροζ της χρώμα είναι ένα χαρακτηριστικό που πολύ σπάνια συναντά κανείς.Μάλιστα πολλοί άνθρωποι  από όλο τον κόσμο έχουν την επίσκεψη στη λίμνη ως ένα από τα πράγματα που θέλουν να κάνουν πριν πεθάνουν.
Η λίμνη περιβάλλεται από χρυσή αμμουδιά.

SAGANO

SAGANO
ΣΑΓΚΑΝΟ 
Το μουσικό δάσος από μπαμπού 
Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης Κιότο στην Ιαπωνία και καλύπτει έκταση 16 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Το δάσος Σαγκάνο είναι διάσημο τόσο για τη φυσική καταπράσινη ομορφιά του, όσο και για τις μελωδίες που… παράγει.

Αποτελείται από χιλιάδες λεπτά μπαμπού, τα οποία όταν τα διαπερνά άνεμος, ήπιος ή δυνατός, βγάζουν ένα μελωδικό ήχο.

Μάλιστα, ο ήχος του δάσους έχει ψηφιστεί ως ένας από τους εκατό ήχους, που αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά στην Ιαπωνία.

Είναι σίγουρα ένα από τα πλέον εντυπωσιακά δάση του πλανήτη, που αφήνει άναυδο τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. 

Και όχι μόνο λόγω της απίστευτης φυσικής ομορφιάς του, αλλά κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι ο ιδιαίτερος ήχος που παράγεται από τον άνεμο ανάμεσα στις φυλλωσιές των μπαμπού αποτελεί έναν από τους 100 διατηρητέους και αναγνωρίσιμους ιαπωνικούς ήχους.


Nodosaur

Nodosaur
Βρέθηκε απίστευτο απολίθωμα δεινοσαύρου στον Καναδά
Ο νοντόσαυρος, έζησε πριν από 110 εκατ. Χρόνια.

Μέχρι σήμερα, η εικόνα που είχε ο κόσμος για τους δεινόσαυρους ήταν κατά προσέγγιση από τα οστά και τους σκελετούς που είχαν βρεθεί και αποδιδόταν μέσω γραφικών παραστάσεων σε υπολογιστές.  Από σήμερα, τουλάχιστον για ένα είδος, η προσέγγιση αλλάζει. Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν στον Καναδά το σημαντικότερο εύρημα δεινοσαύρου που έχει βρεθεί ποτέ, καθώς έφεραν στην επιφάνεια ένα «ζωντανό» απολίθωμα Νοντόσαυρου!
Το καταπληκτικό εύρημα είναι το καλύτερα διατηρημένο απολίθωμα που έχει βρεθεί ποτέ, καθώς δείχνει το τεράστιο ερπετό ακριβώς στη μορφή που ήταν, με το κεφάλι, τα μάτια του, τον λαιμό του και τα κέρατα που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα του. Μία μορφή που αλλάζει καθοριστικά την εικόνα του είδους, καθώς στην πραγματικότητα ήταν πολύ πιο τραχύ και άγριο, απ' ότι πίστευαν οι παλαιοντολόγοι μέχρι σήμερα.Ο άριστα διατηρημένος Νοντόσαυρος παρουσιάστηκε σήμερα στο Royal Tyrrell Museum of Paleontology του Καναδά, προκαλώντας ενθουσιασμό στην επιστημονική κοινότητα και τους λάτρεις της παλαιοντολογίας, οι οποίοι, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, έχουν πλέον την ευκαιρία να αντικρίσουν ένα πλάσμα που έζησε πριν από 110 εκατ. χρόνια.Η ανακάλυψή του πραγματοποιήθηκε το 2011, σε ένα ορυχείο στην περιοχή Αλμπέρτα του Καναδά. Ένα μηχάνημα που έσκαβε, «χτύπησε κάτι πιο σκληρό από τον βράχο». Αυτό που εντοπίστηκε κατά τύχη, ήταν ένα απολίθωμα δεινοσαύρου 2,8 τόνων. «Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Ήταν ένας δεινόσαυρος», δήλωσε ο Ντόναλντ Χέντερσον, ο επιμελητής του τομέα δεινοσαύρων στο μουσείο της Αλμπέρτα, όπου μεταφέρθηκε αρχικά.
«Αυτοί οι τύποι ήταν σαν τανκς, με τέσσερα πόδια», τόνισε ένας παλαιοντολόγος, διευκρινίζοντας πως ήταν φυτοφάγα και η μετακίνησή τους γινόταν σε ομάδες.