Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Sea snakes


Sea snakes
Θαλάσσια φίδια του Ινδικού ωκεανού.
Είναι ντροπαλά πλάσματα που δεν επιτίθενται όσο χρόνο αν είσαι δίπλα τους και κολυμπάς μαζί τους.
Μπορείς μάλιστα να τους δώσεις ένα πολύ μικρό ψαράκι στο στόμα και να τα ταΐσεις χωρίς να σου συμβεί τίποτα απολύτως. Όμως προσοχή μεγάλη....... Εάν κάνεις την κίνηση να τα ακουμπήσεις τότε σίγουρα αυτό θα είναι και το τελευταίο μεγάλο λάθος που θα έχεις κάνει στην ζωή σου.

Το δηλητήριο τους είναι πολύ ποιό ισχυρό από το δηλητήριο της κόμπρας.

Τα θαλάσσια φίδια είναι δηλητηριώδη φίδια που κατοικούν στο θαλάσσιο περιβάλλον το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Είναι σε μεγάλο βαθμό προσαρμοσμένα σε μια πλήρως υδρόβια ζωή και είναι ανίκανα να προχωρήσουν, ακόμη και στην ξηρά. 

Βρίσκονται σε ζεστά παράκτια ύδατα στον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό. Σε αντίθεση με τα ψάρια, δεν έχουν βράγχια και πρέπει να ανέβουν στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν κανονικά. 

Αν κάποιος δεχθεί δάγκωμα από τα φίδια αυτά, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν σε αρκετούς κολυμβητές στην Ινδονησία αλλά και στις εκεί περιοχές του Ινδικού ωκεανού, μπορεί η ποσότητα του δηλητηρίου που εκλύεται κατά το δάγκωμά του να είναι μικρή, η πληγή που προκαλεί είναι επίσης πολύ μικρή και καθόλου επώδυνη, αλλά το δηλητήριό του είναι τόσο τοξικό που είναι πλέον καθαρά θέμα χρόνου για την σωτηρία του παθόντος. 

Η άμεση ιατρική επέμβαση είναι απαραίτητη γιατί το δηλητήριο του φιδιού αυτού δρα γρήγορα, προκαλώντας αρχικά ολική παράλυση και, εκ των υστέρων, το θάνατο.