Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ubaidian

Ubaidian
Το  αναπάντητο μυστήριο των 7.000 ετών  στο ld Ubaid Lizardmen.

Πρόκειται για μια κοινώς αποδεκτή άποψη στην τάξη των αρχαιολόγων ότι ο πολιτισμός ξεκίνησε στο Ιράκ, στην αρχαία Μεσοποταμία με το μεγάλο πολιτισμό των Σουμερίων. Ωστόσο, υπάρχει μια αρχαιολογική ανακάλυψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αλ Ubaid, όπου πολλά προ-Σουμεριακά αντικείμενα βρέθηκαν να απεικονίζουν ανθρωποειδή όντα με χαρακτηριστικά σαύρας.
Ο πολιτισμός Ubaidian είναι ένας προϊστορικός πολιτισμός της Μεσοποταμίας, που χρονολογείται μεταξύ του 4000 και 5500 π.Χ.. Όπως και με τους Σουμέριους, η προέλευση των Ubaidian είναι άγνωστη. Ζούσαν σε μεγάλους οικισμούς σε πλινθόκτιστα σπίτια και είχαν αναπτύξει την αρχιτεκτονική, τη γεωργία και κτηνοτροφία ενώ παράλληλα είχαν δημιουργήσει τέλεια συστήματα άρδευσης. 


Η εγχώρια αρχιτεκτονική περιλάμβανε μεγάλα σε σχήμα (Τ) σπίτια, ανοικτές αυλές, πλακόστρωτα δρομάκια, καθώς και εξοπλισμό επεξεργασίας τροφίμων. Μερικά από αυτά τα χωριά άρχισαν να εξελίσσονται σε πόλεις όπως το Eridu, Ουρ και Ουρούκ.
Σύμφωνα με τα κείμενα των Σουμερίων, η Ουρ πιστεύεται ότι ήταν η πρώτη πόλη.
Παράλληλα έχτισαν ναούς και μνημειακά κτίρια και ακριβώς εδώ αρχίζουν τα παράξενα αυτού του περίεργου πολιτισμού.


Η κύρια περιοχή όπου ανακαλύφθηκαν τα ασυνήθιστα αντικείμενα (ειδώλια) ονομάζεται Tell Al'Ubaid ενώ  βρέθηκαν επίσης στις περιοχές Ουρ και Eridu.
Η περιοχή Al'Ubaid είναι ένα μικρό ανάχωμα περίπου μισό χιλιόμετρο σε διάμετρο και δύο μέτρα πάνω από το έδαφος και ανασκάφτηκε για πρώτη φορά από τον Harry Reginald Hal το 1919 . 
Ειδώλια ανδρών και γυναικών βρέθηκαν σε διάφορες στάσεις και τα περισσότερα των ειδωλίων αυτών, δείχνουν να φορούν κράνος και να έχουν κάποιο είδος padding στους ώμους. 
Άλλα ειδώλια βρέθηκαν να κατέχουν ένα προσωπικό αντικείμενο ή σκήπτρο, ενδεχομένως, ως σύμβολο της δικαιοσύνης και της απόφασης. 
Κάθε ειδώλιο έχει μια διαφορετική στάση, αλλά το πιο περίεργο από όλα είναι ότι κάποιοι γυναικεία ειδώλια κρατούν στα χέρια μωρά που θηλάζουν γάλα. Και το περίεργο...; Έχουν κεφάλια σαύρας.


Τα ειδώλια παρουσιάζονται με μεγάλα κεφάλια, αμυγδαλωτά μάτια, μακριά κωνικά πρόσωπα και μια μύτη σαύρας. 
Το τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν αυτά τα όντα είναι εντελώς άγνωστο. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, γυναικείες φιγούρες σε στάση θηλασμού, δεν υποδηλώνουν ότι ήταν τελετουργικά αντικείμενα. 
Τι πραγματικά όμως θα μπορούσε να συμβαίνει;
Ίσως να μην ήταν κάτι σημαντικό για τους αρχαίους Ubaidian αλλά γνωρίζουμε ωστόσο ότι το φίδι ήταν ένα σημαντικό σύμβολο που χρησιμοποιείτο σε πολλές κοινωνίες αντιπροσωπεύοντας θεότητες όπως για παράδειγμα ο θεός Enki.

Όμως πολλές αρχαίες ιστορίες και παραδόσεις αναφέρονται σε παράξενα ανθρωπόμορφα αλλά και σαυρόμορφα πλάσματα που απειλούν το ανθρώπινο είδος.
Ίσως κάποτε μπορέσουμε να μάθουμε τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την Ubaidian.
Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Γέρων Γαβριήλ

Γέρων Γαβριήλ
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ


Από τις σπάνιες μορφές του Αιγίου Όρους που έχουν απομείνει και παραμένουν όρθιες κρατώντας ασβέστη την δάδα της Ορθοδοξίας."ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΨΥΧΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΑΣ - Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ - ΓΛΥΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" (ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ)

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ...
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ, ΚΑΥΣΗ ΝΕΚΡΩΝ  ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΣΒΑΣΤΑΚΤΩΝ ΦΟΡΩΝ...
ΜΗΝ ΕΝΔΙΔΕΤΕ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ...
ΜΗ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΥΨΕΙΣ ...
ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ...
ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΘΙ... 
ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ, ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ ...
ΕΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΘΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ !!!"ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΨΥΧΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΑΣ"
"ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΚΟΙ"
ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ ...
ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ...
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΝΩΠΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ...
"ΠΟΙΑ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" !!!
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ...
ΠΟΙΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ;
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ Η ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ;
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΧΡΕΩΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;
Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ...
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ...
Η ΠΟΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ !!!

Υ.Γ 
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΣΙΩΠΑ ...
ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΣ ΤΟ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΦΛΟΓΕΡΟΣ ΙΕΡΕΑΣ) ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΕΙΞΕ ΜΕ ΤΗ  ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ, ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΠΙΣΤΩΝ - ΙΕΡΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ !!!

Ο Γέροντας Γαβριήλ για τους πολιτικούς: Αν δεν μετανοήσουν, ούτε η Κόλαση θα τους δεχθεί.


 Ο  Θεός είναι πολύ λυπημένος με τους Έλληνες, διότι Τον αρνηθήκαμε. Καταργήσαμε τον Νόμο Του και θεσπίσαμε δικούς μας νόμους.

Κάποτε ο Μέγας Αλέξανδρος σε μια μάχη έπιασε έναν στρατιώτη, που κρυβόταν. Τρέχει και του λέει:
- Πώς σε λένε;
- Αλέξανδρο με λένε.
Του λέει:
- Αλέξανδρο σε λένε; Ή θ’ αλλάξεις διαγωγή ή θ’ αλλάξεις όνομα! Με βλέπεις εμένα στις μάχες να κρύβομαι;

Κι η Ελληνική Βουλή ή πρέπει ν’ αλλάξει διαγωγή ή πρέπει ν’ αλλάξει όνομα. Μ’ αυτά που έκανε, δεν της αρμόζει να λέγεται Βουλή. Εκείνο το όνομα που της αρμόζει να λέγεται, είναι δεόντως και πρεπόντως άβουλη και ασύνετη και απερίσκεπτη. Γιατί κατήργησε τον Νόμο του Θεού και ψήφισε δικούς της νόμους.


Ο Θεός λέει στον Δεκάλογο: «ου φονεύσεις». Οι Έλληνες Βουλευτές λένε: «Κάτω ο νόμος του Θεού· σκοτώστε». Νομιμοποίησαν τις εκτρώσεις. Δεν είναι αλήθεια αυτό; Μήπως τους συκοφαντούμε;

Ο Θεός λέει: «ου μοιχεύσεις». Αυτοί λένε: «Κάτω ο νόμος του Θεού». Νομιμοποίησαν τις μοιχείες, τις πορνείες, την ομοφυλοφιλία, την καύση των νεκρών, τον πολιτικό γάμο, βγάζουν τα Θρησκευτικά απ’ τα σχολεία, πετούν τον Σταυρό απ’ τη σημαία, τις εικόνες απ’ τις δημόσιες υπηρεσίες, θέλουν ν’ αναβιώσουν τον δωδεκαθεϊσμό και τόσα άλλα.

Ενδιαφέρονται οι Έλληνες Βουλευτές για την Ελλάδα μας; Θέλουν την πρόοδό της; Υποστηρίζουν τα Χριστιανικά μας ιδεώδη; Είναι Εθνοπατέρες και Εθνοσωτήρες; Ή είναι εθνοολετήρες και εθνοκαταστροφείς; Μ’ αυτό που κάνουν και θεσπίζουν, αποδεικνύουν ότι δεν πιστεύουν στον Θεό, σε αόρατο κόσμο, στην αθανασία της ψυχής, στην κόλαση, στον Παράδεισο, στη Μέλλουσα Κρίση κι ανταπόδοση. Όλ’ αυτά τα θεωρούν πλάνες επικίνδυνες και όπιον του λαού.

Αν δεν μετανοήσουν, ούτε η κόλαση θα τους δεχθεί. Ο Θεός θα κάνει ειδική κόλαση για να τους βάλει. Και με τα πολιτικά τους αξιώματα θα κοσμούν τα βαθύτερα και φριχτώτερα μέρη της κολάσεως!

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος έλεγε: Ο πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ο πολιτικός σκέφτεται τις επόμενες γενεές.

Οι πολιτικοί μας σήμερα σκέπτονται τις επόμενες γενιές;

Ο Καποδίστριας, ο Κουμουνδούρος, ο Τρικούπης, ο Πλαστήρας, ζούσαν για την Ελλάδα και δεν ζούσαν απ’ την Ελλάδα.

Σήμερα οι βουλευτές μας ζουν για την Ελλάδα;

Πολλοί αντίχριστοι διαμέσου των αιώνων πολέμησαν τον Αρχηγό της Πίστεώς μας λυσσωδώς. Κανένας όμως απ’ αυτούς τους αντιχρίστους δεν τόλμησε να προσβάλει την ηθική υπόσταση του Κυρίου μας. Οι αντίχριστοι του αιώνος μας προσβάλουν την ηθική υπόσταση του Αρχηγού της Πίστεώς μας και παρουσιάζουν, συγγνώμην που το λέω, τον Κύριό μας ως ανήθικο, αμαρτωλό, πόρνο, ομοφυλόφιλο, ως διεστραμμένο κι ανισόρροπο, ως τεμπέλη κι αχαΐρευτο. Λένε ότι ξεστράτισε την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή μικρό κοριτσάκι κι έκανε έρωτα μαζί της και ότι ήθελε να κάνει μαζί της ένα παιδί, που το ονόμασε Παράκλητο. Αίσχος! Και ντροπή! Βαπτισμένοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, να λένε και να πιστεύουν αυτά για τον Κύριό μας! Ξεπερνούν στη διαστροφή κι αυτόν τον ίδιο τον Σατανά.


Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Screaming Tunnel

Screaming Tunnel
Καταρράκτες του Νιαγάρα, Καναδάς
Η σκοτεινή πλευρά της πόλης Niagara Falls  στους Καταρράκτες του Νιαγάρα.

Η καναδική πόλη Niagara Falls μπορεί να είναι γνωστή επειδή βρίσκεται στους πιο διάσημους καταρράκτες του κόσμου, αλλά αν είστε λάτρεις των παραφυσικών φαινομένων, υπάρχει μια ιστορία που λέγετε από τους ντόπιους και που θα αιχμαλωτίσει τη φαντασία σας πιο πολύ απ' ό, τι το ίδιο το θαύμα της φύσης.
Ο φοβερός αυτός αστικός μύθος αφορά ένα μικρό πέρασμα από ασβεστόλιθο, γνωστό ως Screaming Tunnel, που χτίστηκε αρχικά ως σύστημα αποστράγγισης κάτω από το Grand Trunk Railway, τώρα πλέον γνωστοί ως Καναδικοί Σιδηρόδρομοι.


Το τούνελ επέτρεπε στα ζώα να περνάνε ανενόχλητα κάτω από τις ράγες ενώ ταυτόχρονα αποστραγγίζονταν και τα χωράφια. Αλλά έχει και μια σκοτεινή πλευρά. Σύμφωνα με τον λαϊκό μύθο, το τούνελ είναι στοιχειωμένο από το φάντασμα ενός κοριτσιού που ξέφυγε από ένα καιγόμενο αγρόκτημα και χάθηκε μέσα στα τείχη.
Υπάρχουν διάφορες εκδοχές της ιστορίας. Μια αναφέρει πως ο πατέρας του κοριτσιού έβαλε ο ίδιος φωτιά στο κορίτσι όταν έχασε την επιμέλεια των παιδιών του, μετά από ένα άσχημο διαζύγιο. Μια άλλη υποστηρίζει ότι το κορίτσι βιάστηκε μέσα στο τούνελ και οι βιαστές έκαψαν το σώμα του για να κρύψουν τα αποδεικτικά στοιχεία.
Λέγεται πως αν κάποιος ανάψει ένα σπίρτο μέσα στο τούνελ ακούγονται οι απόκοσμες κραυγές του κοριτσιού.