Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

Πηγάδι του Ιακώβ

Πηγάδι του Ιακώβ
Ένα από τα βαθύτερα σημεία του πλανήτη. 

Λένε πως πρόκειται για ένα από τα βαθύτερα σημεία του πλανήτη, το λεγόμενο «πηγάδι του Ιακώβ» στο Τέξας και αποτελεί το αγαπημένο αλλά και πιο επικίνδυνο σημείο καταδύσεων παγκοσμίως, έχοντας την ανατριχιαστική φήμη ότι καταπίνει ανθρώπους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υποβρύχια σπηλιά που αποτελεί μία ασταμάτητη πηγή νερού εδώ και χιλιάδες χρόνια.


Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται την κομητεία του Τέξας Χιλ προκειμένου να δουν το εντυπωσιακό πηγάδι του Ιακώβ, παρόλο που έχει στοιχίσει αρκετές ζωές μέχρι σήμεραΒουτώντας μέσα φαίνεται σαν να πρόκειται να πέσετε σε μία ατελείωτη τρύπα, ωστόσο υπάρχουν πολλά τμήματα σε διάφορα βάθη.

Ο πρώτος θάλαμος βρίσκεται 9 μέτρα από το άνοιγμα και συνεχίζει για άλλα 16 μέτρα βάθος. Εδώ τα νερά είναι ακόμη φωτεινά, και υπάρχουν φύκια και μικροοργανισμοί.

Τα πράγματα αλλάζουν όταν φτάσετε στο δεύτερο θάλαμο, που βρίσκεται 24 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Εδώ κάτω οι δύτες πρέπει να θυμούνται ακριβώς πώς και από πού μπήκαν, γιατί η «ψευδαίσθηση εξόδου» έχει στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς δύτες.


Ο τρίτος θάλαμος προσεγγίζεται μέσω ενός ανοίγματος που βρίσκεται στο δεύτερο θάλαμο. Λίγοι ωστόσο είχαν το θάρρος να φτάσουν μέχρι τον τέταρτο θάλαμο βγαίνοντας μέσα από το στενό πέρασμα.Εκεί υπάρχουν εντυπωσιακοί ασβεστολιθικοί σχηματισμοί. Αντί για βότσαλα, ο βυθός του θαλάμου είναι καλυμμένος με λεπτή λάσπη και ένα στραβοπάτημα μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Το πηγάδι του Ιακώβ ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1850 από τους πρώτους αποίκους της περιοχής. Τα πρώτα χρόνια δεν μπορούσε να μπει κανείς στο πηγάδι του Ιακώβ επειδή παρήγαγε 170 γαλόνια νερό ανά δευτερόλεπτο. Πλέον, εισέρχονται άπειροι δύτες στους θαλάμους. Δυστυχώς, τουλάχιστον 8 έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης.


Η ποσότητα του νερού που απελευθερώνεται από το πηγάδι του Ιακώβ έχει μειωθεί χρόνο με το χρόνο, επιτρέποντας στους δύτες να προσεγγίσουν νέα βάθη και να κάνουν νέες ανακαλύψεις, ενώ παράλληλα παρουσιάζει ένα πρόβλημα. Το 2000, και άλλη μία φορά το 2008, το νερό από το πηγάδι σταμάτησε να ρέει εντελώς, δημιουργώντας ανησυχία στους ντόπιους και τους οικολόγους.


ΕΛΛΑΣ - GREECE

ΤΖΙΝΙ

ΤΖΙΝΙ
Τι κρύβεται πίσω από αυτό τον μύθο.

Ο μικρός κλέφτης κυνηγημένος από τον κακό μάγο, και απομονωμένος σε ένα έρημο νησί, ταλαιπωρημένος, πεινασμένος, σε κατάσταση πλήρους εξαθλίωσης, βρήκε στην ακροθαλασσιά ένα σφραγισμένο μπουκάλι, σε αρκετά άσχημη κατάσταση λόγω πολυκαιρίας. ΄Ανοιξε γεμάτος περιέργεια το βούλωμα και ξαφνικά ένας γκριζόλευκος καπνός άρχισε να βγαίνει από μέσα. ΄Εντρομος ο μικρός κλέφτης τινάχτηκε πίσω και παρατηρούσε τον περίεργο καπνό να μεγαλώνει, να υψώνεται συνεχώς, να αλλάζει ξαφνικά διάφορα χρώματα και να παίρνει ένα περίεργο σχήμα που έμοιαζε με έναν ανθρώπινο κορμό. Πολύ γρήγορα ο καπνός αυτός πήρε την μορφή ενός ανθρώπου που από την μέση του και κάτω έχανε την υφή του συμπαγούς σώματος και κατέληγε σε κωνικό σχήμα καπνού. Ο πελώριος γίγαντας τέντωσε τα χέρια του και κοίταξε με απορία τον λιλιπούτειο σωτήρα του. Τα χαρακτηριστικά του ήταν απόκοσμα και προσέδιδαν έναν άγριο χαρακτήρα. Άρχισε να γελάει και το γέλιο του ήταν τόσο δυνατό που τα βράχια στα γύρω βουνά έτρεμαν και κυλούσαν προς την θάλασσα. Έσκυψε σιγά – σιγά τον μικρό κλέφτη, σταύρωσε γύρω από το στήθος τα χέρια του και με χαμηλή ευγενική φωνή ο γίγαντας ρώτησε χαμογελώντας … «ποια επιθυμία θα ήθελε ο αφέντης μου να του εκπληρώσω;» Είναι η ρομαντική εκδοχή που έχει ειπωθεί πολλές φορές στον κινηματογράφο και στα βιβλία που καταφέρνουν και γοητεύουν όλες τις ηλικίες. ΄Όμως τι είναι αυτό που πολλοί αδυνατούμε να καταλάβουμε και να φανταστούμε (όταν απελευθερώσεις ένα τζίνι και η ξαφνική ισχυρή ενέργεια την ώρα της απελευθέρωσής του δεν σε σκοτώσει, τότε αυτό θα θελήσει ν΄ ανταποδώσει την χάρη της ελευθερίας που του πρόσφερες με μία άλλη).

Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει πάρει θέση επισήμως για το αν και πότε έχει καταγραφεί κάποιο ανάλογο περιστατικό σε παγκόσμιο επίπεδο.


Κάποιες αναφορές (δύο στον αριθμό) απ΄ όσο τουλάχιστον γνωρίζω εγώ, κάνουν νύξη για την απελευθέρωση τζίνι, αλλά εκτός του ότι στερούνται βασικών στοιχείων, λίγο πολύ χάνονται στο παλαιό παρελθόν και εκτός των άλλων είναι προφορικές αναφορές που πέρασαν από γενεά σε γενεά και απλά ακόμα διατηρούνται μέχρι σήμερα.


Τι είναι όμως αυτό που ρομαντικοποιεί ένα τόσο τρομερό γεγονός και πού κρύβεται η αλήθεια του;

Στα παραμύθια της Χαλιμάς, 1001 νύχτες, γίνονται αρκετές αναφορές σε τζίνι.

Στην ταινία «Ο κλέφτης της Βαγδάτης»,παραγωγή νομίζω του 1940, χωρίς ν είμαι σίγουρος για την χρονολογία, ο ηθοποιός «μικρός Σαμπού», ινδικής καταγωγής, στον ομώνυμο ρόλο, απελευθερώνει άθελά του ένα τζίνι και εκείνο μ την σειρά του εκπληρώνει τρεις επιθυμίες του ήρωα για την βοήθεια που του πρόσφερε, λέγοντας μάλιστα πως ο βασιλιάς Σολομών το φυλάκισε στο μπουκάλι για χιλιάδες χρόνια.

Και από εδώ ακριβώς αρχίζει η ιστορία και το παράξενο.

Τόσο στην Σολομωνική, όσο και σε κάποια αρχαία κείμενα, που για κάποιο λόγο κατά καιρούς αναφορές τους διαρρέουν, υπάρχουν στοιχεία που αναφέρουν πως ο βασιλιάς Σολομών έχοντας βαθιές γνώσεις και εξουσία στους δαίμονες, φυλάκισε αρκετούς μέσα σε μπουκάλια και αμφορείς, σφραγίζοντάς τους με ξόρκια, ώστε να μην μπορούν να βγουν και παράλληλα να μην βλάψουν κανέναν. Στην Σολομωνική υπάρχει αναφορά και ο ανάλογος εξορκισμός που δίνει την δυνατότητα στον μύστη να πράξει αναλόγως. Παράλληλα και άλλα παλαιά βιβλία («ΓΚΡΙΜΟΡΣ») έχουν σχετικά ξόρκια και μεθόδους για την δέσμευση δαιμόνων και την χρησιμοποίησή τους. Αυτά τα βιβλία είναι σχεδόν αδύνατον να τα βρει κανείς για τον λόγο ότι η δύναμή τους είναι τέτοια που σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να πέσει στα χέρια ενός αδαούς και πολύ περισσότερο σχιζοφρενούς ατόμου. Σε ολόκληρο τον κόσμο, οι γνήσιοι μύστες που κατέχουν τέτοιας μορφής γνώσεις, είναι μεγάλο ζήτημα να μετρούνται στα δάκτυλα ενός χεριού. Το 1943 στην πόλη ΄Ακαμπα της Ιορδανίας (λιμάνι σε σχιστοειδή κόλπο της Ερυθράς θάλασσας), σε κάποιο αρχοντικό έγιναν τροποποιήσεις και διάφορα εξωτερικά και εσωτερικά σημεία του σπιτιού ανακαινίστηκαν.

Σε κάποιο σημείο της κουζίνας στο πάτωμα και σε βάθος όχι μεγαλύτερο από 30 εκατοστά, βρέθηκε ένα αντικείμενο που δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί ούτε ως μπουκάλι, ούτε ως κρυστάλλινος αμφορέας. Η υφή του παρέπεμπε χρονικά σε εποχές που δεν θα μπορούσε να υπάρχει πορσελάνη ή κρύσταλλο. ΄Ηταν μεγέθους 25 εκατοστών και εξωτερικά έδειχνε πως υπήρχαν πολύ ωραίες ζωγραφιές, αν και σε μεγάλο βαθμό, φθαρμένες. ΄Ηταν σκεπασμένο με ένα καπάκι που έδειχνε σχετικά καλή η κατάστασή του και χαραγμένα επάνω σ΄ αυτό, αλλά και στον …ας τον πούμε αμφορέα, περίεργα σύμβολα και περίεργα γράμματα.

Οι ιδιοκτήτες κατάλαβαν αμέσως με τι είχαν να κάνουν και παρέδωσαν το αντικείμενο στην αρχαιολογική υπηρεσία.
Ο μικρός γιος που πρόλαβε και περιεργάστηκε τον μικρό αμφορέα, άνοιξε το καπάκι, αλλά δεν συνέβη τίποτα απολύτως.
Το μπουκάλι ή αμφορέας βρίσκεται στο μουσείο του Αμάν.
Τι θα μπορούσε να συμβεί λοιπόν όταν ο μικρός γιος άνοιξε το καπάκι και πράγματι υπήρχε ένα τζίνι μέσα σ΄ αυτό;
Δεν συνέβη τίποτα λοιπόν και δεν επρόκειτο σε καμία απολύτως περίπτωση να συμβεί κάτι για κανέναν απολύτως λόγο.
Το να αποδεσμεύσεις ένα τζίνι από τον χώρο που είναι εγκλωβισμένο, απαιτούνται …γνώσεις και οπωσδήποτε μεγάλη εμπειρία, ώστε, κατά την απελευθέρωσή του, να μην συμβούν δυσάρεστα και ανεξέλεγκτα προβλήματα.

Κατά την διάρκεια των Σταυροφοριών το Βατικανό στρατολόγησε μία ομάδα μισθοφόρων με μοναδικό σκοπό να ψάξουν, να βρουν και να συγκεντρώσουν οτιδήποτε μπορούσε να έχει σχέση με δαιμονολατρίες. Το ίδιο το Βατικανό βέβαια ποτέ δεν δέχθηκε πως συνέβη κάτι τέτοιο και αρνήθηκε κατηγορηματικά πως έλαβε μέρος ή οργάνωσε κάποια τέτοιου είδους εκστρατεία. Ωστόσο, κάποιες πηγές έγκυρες ανέφεραν πως στα υπόγεια και τις μυστικές βιβλιοθήκες του υπάρχουν απίστευτοι θησαυροί και αντικείμενα που εκλάπησαν από χώρες της Ευρώπης και της ανατολής.
Κάποια από αυτά κατά καιρούς επιστράφηκαν, αλλά αυτά ήταν πολύ μεμονωμένες περιπτώσεις.
Το ότι κάποια λοιπόν επιστράφηκαν υποδηλώνει πως πολλοί θησαυροί ίσως δουν το φως του ήλιου στο μέλλον.

Μία σημαντική αναφορά έγινε από έναν μοναχό ονόματι Ραφαέλο, ο οποίος, γνώστης των ανατολίτικων ιστοριών και παραδόσεων, βρέθηκε λίγες φορές τα περίφημα μυστικά υπόγεια του Βατικανού και κατάγραφε τα αντικείμενα για τους λεγόμενους ετήσιους ελέγχους. Πάντα τον εντυπωσίαζε ένα μικρό, αλλά καλοδιατηρημένο αγγείο της προϊσλαμικής περιόδου.
Είχε πει πως άλλοτε τον μαγνήτιζε και άλλοτε τον απωθούσε όταν το έβλεπε. Κάποια μέρα μάλιστα μαζί με έναν αδελφό του καλόγερο το παρατηρούσε για τουλάχιστον είκοσι λεπτά.
Είχε την εντύπωση πως ήταν υπνωτισμένος, αλλά και πάλι δεν θα έβαζε το χέρι στην φωτιά, όπως δήλωσε κάποια στιγμή.
Ο καλόγερος αυτός τώρα ζει στην βόρεια Ιταλία σε μοναστήρι, δίπλα σε ένα αρχαίο ετρουσκικό νεκροταφείο.
Αυτά όλα τα αποκάλυψε σε αγιορίτη μοναχό όταν έγινε η παράδοση ιερών λειψάνων από το Βατικανό στην εκκλησία της Ελλάδας.

Υπάρχουν δύσπιστοι που αρνούνται κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιων γεγονότων και τέτοιων ιστοριών, που μάλλον γι΄ αυτούς όλα αυτά βρίσκονται στην σφαίρα της φαντασίας κάθε ευφάνταστου.
Ο κινηματογράφος έχει δώσει πολλές εκπληκτικές δημιουργίες που βασίζονται σε τζίνι και στις ευχές που πραγματοποιούν. Αρκετοί συγγραφείς έδωσαν την ρομαντικοποιημένη χροιά των τζίνι στα βιβλία τους.
Τζίνι που έδωσαν πλούτη, δόξα και απαγορευμένους έρωτες σε θνητούς που τα απελευθέρωσαν.
Είναι τελικά έτσι;
Κατά κάποιον τρόπο ναι. Είναι γεγονός πως ένας δαίμονας ευχαριστεί αυτόν που του προσφέρει μία χαρά ή μία εξυπηρέτηση.
Δηλαδή αυτό που λέμε και είναι ο κανόνας τιμής και φυσικά δεν τον περιφρονούν οι δαίμονες, είναι «μία εξυπηρέτηση για μία άλλη».

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα όταν απελευθερωθεί μία τέτοια μορφή ενέργειας;

Όπως ανέφερα, η διαδικασία για την απελευθέρωση ενός τζίνι, ούτε απλή είναι, ούτε εύκολη. Χρειάζεται μία ολόκληρη τελετουργία από ξορκισμούς, αλλά και ειδικά ξόρκια, που θα λειτουργήσουν ως ασπίδες προστασίας για αυτόν που θα αναλάβει αυτό το εγχείρημα.

Όταν φτάσει στο τελικό στάδιο, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για την ισχυρή ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που θα συγκεντρωθεί στον χώρο. Σε αυτό το στάδιο ο κίνδυνος είναι πάρα πολύ μεγάλος και τις περισσότερες φορές είναι σχεδόν αδύνατον να ελεγχθεί. Ανακοπή καρδιάς ή υψηλή πίεση και σοβαρά εγκεφαλικά προβλήματα είναι οι πιθανότερες αιτίες που θα παρουσιαστούν. Παράλληλα ανωμαλίες στο ηλεκτρικό δίκτυο με απρόβλεπτες συνέπειες είναι σίγουρο πως θα συμβούν. Σε εμφανίσεις δαιμόνων στο παρελθόν ακολούθησαν ισχυρές εκρήξεις.
Πόσο μάλλον όταν ελευθερώνεται ύστερα από χιλιάδες χρόνια ένας.
Το αμέσως επόμενο σοβαρό πρόβλημα που ακολουθεί είναι η αντίδραση του δαίμονα όταν ξαφνικά βρίσκεται ελεύθερος. Εδώ τα ειδικά ξόρκια και οι ασπίδες προστασίας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλότερη προσέγγιση.
Αν μέχρι εκεί όλα κινηθούν ομαλά, τότε έρχεται το θέμα της χάρης, αλλά και της συναλλαγής…! Καλά διαβάσατε… είναι πλέον θέμα συναλλαγής.
Οι δαίμονες είναι πονηρά πνεύματα και παρά του ότι λογικά έχουν υποχρέωση να ανταποδώσουν την χάρη της ελευθερίας τους, θα ζητήσουν κάποιο επιπλέον τίμημα.
Συνήθως αυτό είναι δέσμευση ψυχής ή κάποιας άλλης μορφής πληρωμή και η πραγματοποίηση μίας δελεαστικής επιθυμίας είναι τέτοια που δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο.
Λένε άνθρωποι που διάβασαν την Σολομωνική, προφανώς όχι την αυθεντική, ότι ο βασιλιάς Σολομών προετοιμάζει τον ενδεχόμενο μύστη για κάτι τέτοιο.

Άραγε υπάρχει άνθρωπος που να έχει ελευθερώσει κάποιο τζίνι και να δέχθηκε κάποια χάρη, ίσως και με κάποιο τίμημα μικρό ή μεγάλο;

Από τον κόσμο αυτό πέρασαν αρκετοί άνθρωποι που μέσα σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα είδαν την ζωή τους να αλλάζει και να γίνεται αξιοζήλευτη σε κάθε θνητό.
Κάποιοι από αυτούς πλήρωσαν πολύ περισσότερα από αυτά που πίστεψαν ότι έλαβαν. Το τίμημα που πληρώθηκε σε πολλές περιπτώσεις ήταν βαρύτερο της δόξας και του πλούτου που κατείχαν; Ποιος ξέρει άραγε;

΄Ισως αυτοί οι άνθρωποι ελευθέρωσαν πράγματι κάποιο τζίνι σκλαβώνοντας για πάντα την δική τους ζωή.


ΕΛΛΑΣ - GREECE

 ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΣΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΣΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣΟι αόρατοι ερημίτες ασκητές του Άθωνα.


Κάποιοι άνθρωποι στον κόσμο,,,,  ίσως όχι πολλοί, έχουν ακούσει για τους αόρατους Ερημίτες του Άθωνα. Ορισμένοι τους ονόμασαν «αόρατους ασκητές», άλλοι «γυμνούς ασκητές», και κάποιοι άλλοι «μυστικούς γέροντες» ή και «αφανείς αναχωρητές». 

Πρόκειται για ομάδα ασκητών, οι οποίοι είναι εφτά, κατʼ άλλους δώδεκα και κατʼ άλλους δέκα, οι οποίοι διατρίβουν στις ερημικότερες περιοχές της αθωνικής ερήμου και είναι αόρατοι από τα μάτια των ανθρώπων. Εμφανίζονται μόνο σε όποιον αυτοί θέλουν ως επί το πλείστον απλό και απονήρευτο μοναχό ή και σε ευσεβή και ευλαβή προσκυνητή που έχει καθαρό και χριστιανικό βίο.

Εδώ πρέπει να μεταφέρω κάποια υποσημείωση ενός σύγχρονου συγγραφέα μοναχού (Από το βιβλίο του μοναχού Ιωσήφ Διονυσιάτου «Ο Γέρων Αρσένιος ο Σπηλαιώτης», 2002) περί των μυστηριωδών αυτών ασκητών που την βρήκα την πιο κατάλληλη σε περιεκτικότητα και περιγραφή και την πιο σύντομη για το θέμα αυτό : «Γυμνοί ασκητές : Κατά την μακραίωνη ιστορία του Αγίου Όρους υπάρχει η εξής παράδοσις. Μια ομάδα ασκητών τον αριθμόν επτά ( κατʼ άλλους δώδεκα), ζουν με άκρα άσκηση, με μοναδικό έργο την αδιάλειπτη προσευχή υπέρ όλου του κόσμου. Έχουν λάβει ειδική χάρη από τον Κύριο να ζουν άοικοι και γυμνοί και να είναι αόρατοι από τους οφθαλμούς των ανθρώπων».

Η φήμη των ασκητών αυτών, μάλλον η παράδοση αυτή διασώζεται τα τελευταία διακόσια χρόνια τουλάχιστον και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά στον αγιορείτικο μοναχισμό και ιδίως τον ασκητισμό, και όχι μόνο αλλά και σε ολόκληρη την ορθοδοξία … Συζήτησα με πολλούς αγιορείτες Γέροντες, Σκητιώτες, Κοινοβιότες, Κελλιώτες, Ερημίτες για το θέμα αυτό, δηλαδή την ύπαρξη και σήμερα των αοράτων γυμνών ασκητών και βρήκα πολλούς να πιστεύουν ότι υπάρχουν και σήμερα τέτοιοι ερημίτες. Συνάντησα πράγματι απλούς και ενάρετους και αγωνιστές Μοναχούς και Γέροντες οι οποίο πιστεύουν τη παράδοση αυτή. Δηλαδή ότι υπάρχουν και σήμερα τέτοιοι αναχωρητές σε άβατα αθωνικά μέρη, που ζουν πρωτόγονα, απλά, λιτά και τρέφονται από το Θεό με θαυμαστό τρόπο.

Μάλιστα ένας τέτοιος απλός Γέροντας μου διηγήθηκε ότι γνωρίζει μερικούς τέτοιους μυστικούς αναχωρητές οι οποίοι ζουν στη ψηλότερη και αγριότερη περιοχή από αυτόν και ότι τους οικονομεί η θεία Πρόνοια τα προς το ζωή αναγκαία με θαυμαστό και ιδιαίτερο τρόπο. Και ότι τις νύχτες αγρυπνούν προσευχόμενοι όρθιοι. Και για να μην νυστάξουν και πέσουν κάτω – μετά τις μεσονύκτιες ώρες που αποκάμνουν – στηρίζονται με σχοινιά δεμένοι από τις μασχάλες και που κρέμονται από δοκάρια. Και δεν θέλησε να μου πει ούτε τον τόπο που μένουν, ούτε τα περαιτέρω της θαυμαστής ασκητικής των πολιτείας. Υπάρχουν πάλι άλλοι μοναχοί που πιστεύουν ότι υπάρχει μέχρι σήμερα η ομάδα αυτή των εφτά ασκητών και αναπληρώνεται όταν πεθάνει κάποιος από αυτούς με άλλον ενάρετο από τους Αγιορείτες Μοναχούς, ο οποίος προσφεύγει κοντά τους με θαυμαστό τρόπο και γίνονται πάλι εφτά.


Υπάρχει και παράδοση μάλιστα, που υποστηρίζει ότι αυτοί οι Εφτά ερημίτες (κατʼ άλλους δώδεκα) θα επιτελέσουν την τελευταία Λειτουργία στη κορυφή του Άθωνα στο ναϊδριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Και μετά θα έρθει η συντέλεια του κόσμου, δηλαδή η Δευτέρα Παρουσία. Αυτοί οι εφτά (ή δώδεκα) δεν θα γευθούν θάνατο, αλλά θα μεταμορφωθούν. Δηλαδή θα αλλάξουν μορφή και τα σώματά τους θα γίνουν άφθαρτα και αθάνατα όπως όλων των ευρισκομένων εν ζωή τότε ανθρώπων.
ΕΛΛΑΣ - GREECEΠαρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Προφητείες για τήν Ελλάδα Αγίου Παϊσίου

Προφητείες για τήν Ελλάδα Αγίου ΠαϊσίουΥπαίθριο "αρχονταρίκι" !  Από τό φτωχό αυτό καλυβάκι τού π. Παϊσίου στήν Παναγούδα, μέ τά κούτσουρα γιά καθίσματα, πέρασαν καί αναπαύθηκαν ψυχικά, χιλιάδες ψυχές, μικρών καί μεγάλων τής γής...


ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...


Μαρτυρία Ανδρέα Ξενοφώντος από τη Λεμεσό.

"Τί μού είπε ο π. Παΐσιος τό 1989:"
"Οι Τούρκοι θα φύγουν από μόνοι τους. Θα ανοιχτεί ένας Πόλεμος στην περιοχή, θα πάει γύρω στα τέσσερα χρόνια και θα είναι σχεδόν Παγκόσμιος. Και θα αναγκαστεί (η Τουρκία) να μεταφέρει όλο της το πολεμικό υλικό και τα στρατεύματά της που έχει στην Κύπρο, να τα πάρει να αντικαταστήσει τα μάχιμα.


Και εσείς όπως φύγατε με τα λεωφορεία, με τα φορτηγά, με τα τρακτέρ, έτσι και θα πάτε πίσω... Θα σκοτωθούν μερικοί (γιατί ποιός φεύγει τώρα εύκολα από το σπίτι του που εκεί έμεναν τα παιδιά του, τα πάντρεψε, έστω και εάν δεν είναι δικά του ; )Το ίδιο θα γίνει και στην ελεύθερη Κύπρο. Θα έρθουν οι Τουρκοκύπριοι να πάνε στα σπίτια τους... Δεν θα πάει τόσο (η κατάσταση) όσο πήγε ο Κομμουνισμός στη Ρωσία. Τρέμουν τα πόδια του θεριού ( ΕΣΣΔ ) ! Όπου να ΄ναι χραπ και σωριάζεται ! Αλλά στην Κύπρο δεν θα πάει τόσο καιρό... Ο Πόλεμος θα γίνει για το νερό...
ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...

 Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία!


Όχι μόνο για την Κύπρο μας και τον μακροχρόνιο Πόλεμο στην περιοχή που θα είναι σχεδόν Παγκόσμιος, αλλά και για το πως ο Γέροντας με τη Χάρη του Θεού, είχε δει την πτώση του Κομμουνισμού στη Ρωσία, όταν ούτε καν περνούσε απο το μυαλό κανενός ένα τέτοιο ενδεχόμενο...Θυμίζουμε ότι η Κύπρος βρίσκεται στην ταραγμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με την Μέση Ανατολή... Όπου βρίσκονται τόσο τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε στεριά και θάλασσα (ΑΟΖ), αλλά και τα υπερπολύτιμα πόσιμα και στρατηγικά ύδατα ποταμών και λιμνών (Τίγρης, Ευφράτης, Ιορδάνης) από τα οποία εξαρτάται η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων...Ήδη η Τουρκία έχει κατασκευάσει μεγάλα φράγματα, όπως το Φράγμα "Κεμάλ Ατατούρκ", που μπορεί να κόψει τα νερά του Ευφράτη προς Συρία και Ιράκ...Σχετικά ο Γέροντας Παΐσιος είχε πει μια άλλη φορά για τα νερά:


"Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν από ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, και τα χρησιμοποιούν γιά αρδευτικά έργα, τότε να ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπεί στην ετοιμασία του μεγάλου εκείνου πολέμου και ότι προετοιμάζεται ο δρόμος για τις μύριες μυριάδων στρατού των από ανατολών ηλίου, που αναφέρει η Αποκάλυψη.


Μέσα σε όλη την ετοιμασία είναι και τούτο: πρέπει να 'χει στερέψει ο ποταμός Ευφράτης, για να μπορέσει να περάσει έτσι ο πολυάριθμος στρατός. Αν και - γελούσε ο Γέροντας σ΄ αυτό το σημείο - διακόσια εκατομμύρια Κινέζοι, όταν φτάσουν εκεί, από ένα κύπελλο νερό να πιούν, πάει, τον άδειασαν τον Ευφράτη"! (από το "Σκεύος εκλογής" Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, Α΄ έκδοση, σελ. 63-64)Τά όσα θά παραθέσουμε παρακάτω, είναι παρμένα από δύο βιβλία.


Τό πρώτο, είναι γραμμένο από τόν Αγιορείτη ιερομόναχο π. Χριστόδουλο Αγγέλογλου  πού επί σειρά ετών βοηθούσε τόν π. Παϊσιο από τήν διπλανή Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου στήν οποία τότε υπηρετούσε. Τίτλος του " ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ " { κείμενα Α΄ }


Τό δεύτερο,είναι τού κ. Νικ. Ζουρνατζόγλου, επισμηναγού έ.ά.  πνευματικού παιδιού τού  π. Παϊσίου καί επί σειράν ετών συνεργάτη του μέ τίτλο " ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ --Γέροντας  ΠΑΪΣΙΟΣ ό  ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ " { κείμενα Β΄ }


   


ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ  ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

    


Σταύρος Βαλίδης, πρώην Διοικητής Αστυνομικού τμήματος τού Αγίου Όρους."....Τόν Γέροντα  Παϊσιο τόν γνώρισα, όταν μέ αξίωσε ό Θεός νά υπηρετήσω ώς διοικητής τού Αστυνομικού Τμήματος τού Αγίου Όρους. 


Τόν Νοέμβριο τού 1991 μαζί μέ έναν συνάδελφο αστυνομικό κατηφορίσαμε από τίς Καρυές γιά τό κελλί του. 


Εκείνη τήν εποχή ξέραμε καλά ότι, άν τήν ημέρα έμπαιναν 300  προσκυνητές, οί μισοί από αυτούς πήγαιναν στόν πατέρα Παϊσιο... 


Στήν επάνω πόρτα τού φράκτη σέ καλωσόριζε μιά πινακίδα πού έγραφε " κεραστείτε " καί από κάτω υπήρχε  ένα κουτί μέ λουκούμια. Υπήρχε ακόμη τρεχούμενο νερό καί μερικά σιδερένια κύπελλα γιά νά πίνουν οί προσκυνητές.


 Όταν φθάσαμε, ήταν ευτυχώς εκεί καί σκάλιζε τόν κήπο του. 


Εκείνο πού μού έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ότι ό Γέροντας, άν καί απομονωμένος από τόν κόσμο,  γνώριζε σχεδόν τά πάντα πού συνέβαιναν, από πλευράς αστυνομεύσεως καί εθνικής ασφάλειας καί αφορούσαν τό  Αγιο Ορος.  Ηταν ακόμη  ενήμερος γιά όλα όσα συνέβαιναν στήν Ελλάδα...


Μού έλεγε, ότι οί ξένες δυνάμεις στήν Ευρώπη μέ τά τεράστια κεφάλαια πού διαθέτουν, έχουν σάν στόχο νά αλλοιώσουν τίς αρχές, τίς παραδόσεις, καί τούς θεσμούς τού Αγίου Ορους. 


Τό πολύ χρήμα, οί ανέσεις, τά περιουσιακά στοιχεία, ή διάνοιξη δρόμων, τά μηχανήματα, καί οί ευκολίες, ήτανε θέματα πού τόν προβλημάτιζαν.


Θυμάμαι κάποια φορά, πού είχα συνοδεύσει ώς διοικητής τής Αστυνομίας τρείς ξένους επισήμους, πού ήθελαν νά γνωρίσουν τόν " μεγάλο ασκητή  Παϊσιο ", μέσα από όσα είχαν ακούσει γι΄ αυτόν στήν πατρίδα τους. 


Ενας από αυτούς τόν ρώτησε γιά τήν Ενωμένη Ευρώπη, καί πήρε τήν εξής απάντηση.


-- Είναι πολύ ζεστό ακόμη τό αίμα...


Οί επίσημοι απόρησαν μή μπορώντας νά καταλάβουν τήν κρυπτογραφημένη απάντησή του. Αργότερα πού τόν ρώτησα τί σημαίνει , ότι είναι ακόμη ζεστό τό αίμα, μού είπε.


-- Είναι αδύνατο, καί θά φανεί αυτό αργότερα, νά υπάρξει ποτέ συνεργασία τών Αγγλων, τών Γάλλων, τών Γερμανών, τών Ιταλών, τών Αυστριακών, κλπ. όταν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι πού χάσανε στόν Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο τούς πατεράδες  καί τούς θείους τους. 


Είναι ποτέ δυνατόν νά ονομάζει ό ένας τόν άλλο "σύμμαχε" καί νά τό εννοεί; 


Μή βλέπουμε τά πράγματα κοντόφθαλμα καί μόνο χάριν τής Οικονομίας. Θά βγεί ό Εθνικισμός στήν επιφάνεια καί τότε...


Μιά άλλη φορά πού βρέθηκα στό κελλί του συνοδεύοντας Ελληνες επισήμους, μάς είπε.


-- Η Κωνσταντινούπολη θά γίνει  Ελληνική, καί η Αγία Σοφία πάλι θά λειτουργήσει.   Η Τουρκία θά διαλυθεί. Ετσι θά απελευθερωθούν τά χωριά μας καί οί αλύτρωτες πατρίδες μας... { κείμ. Α }
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ ;


Ενα μεσημέρι έφθασε στό κελί τού Γέροντα μιά παρέα προσκυνητών. Αφού πήραν τήν ευχή του, κάθισαν στό υπαίθριο αρχονταρίκι. Μέ πολύ καλοσύνη τούς πρόσφερε δροσερό νερό, λουκούμι, καί φρέσκα κορόμηλα. Σέ λίγο ή συζήτηση άρχισε...

-- Πώς πάει ό κόσμος έξω; ρώτησε ό Γέροντας.


-- Γενικώς πάτερ μου, τά μέσα ενημερώσεως προβάλλουν τό κακό. Φθάσαμε στό σημείο νά αισχρολογούν ακόμη καί τά μικρά παιδιά...Πώς πρέπει άραγε νά φερόμαστε μέσα στήν κακία αυτού τού κόσμου;


-- Χρειάζεται διάκριση


. Νά συμβουλευόσαστε τόν πνευματικό σας σέ τέτοιες καταστάσεις.

Εδώ, ό Γέροντας σηκώθηκε, τούς άφησε γιά λίγο μόνους, κι΄ εκείνοι βρήκαν τήν ευκαιρία νά συνεννοηθούν μεταξύ τους. Σκέφθηκαν νά τόν ρωτήσουν " τί θά γίνει μέ τήν Πόλη; "


Σέ λίγο επέστρεψε ο π.Παϊσιος, καί πρός γενική έκπληξη, τούς πρόλαβε όλους. Είχε διαβάσει τήν σκέψη τους!...


-- Τί λέτε, θά τήν πάρουμε τήν Πόλη;


Η παρέα έμεινε άναυδη καί αμίλητη...


-- Σάς ρωτάω πάλι, είπε ό Γέροντας. Θά τήν πάρουμε τήν Πόλη; 


Καί σέ λίγο αστειευόμενος προσθέτει,


-- Παλικάρια τής φακής...


-- Ναί Γέροντα, άν είναι από τόν Θεό ευλογημένο, θά τήν πάρουμε τήν Πόλη...


-- Θά τήν πάρουμε παιδιά μου. Οχι δηλαδή πώς θά τήν πάρουμε εμείς, άλλοι θά μάς τήν δώσουν. Θά τήν πάρουν αυτοί από τούς Τούρκους καί θά τήν δώσουν σ΄ εμάς, όχι γιατί μάς αγαπούν αλλά γιατί αυτό θά είναι τότε, τό συμφέρον τους!...


-- Θά διαρκέσει πολύ αυτό τό κακό, Γέροντα;


-- Μπόρες, μπόρες θά  ΄ναι. Θά δώσουμε όμως εξετάσεις...


Σ΄ αυτόν τόν πόλεμο όλοι θά γυρίσουν νικημένοι. Ο Ελληνικός στρατός θά παραμείνει θεατής. Γήπεδο θά είναι ή Παλαιστίνη, τάφος τους ή Νεκρά Θάλασσα. Αυτό θά είναι καί τό πρώτο ημίχρονο...


Θά υπάρξει μετά καί συνέχεια.... τό δεύτερο ημίχρονο...


Ο κόσμος θά φθάσει σέ αδιέξοδο, καί τότε όλοι θά ζητούν νά μάθουν γιά τό Ευαγγέλιο καί τίς Γραφές. Θά λυπηθεί ό Χριστός τόν κόσμο, καί μέ ένα ξεχωριστό σημείο πού θά δείξει, πολλοί θά πιστέψουν.


Τότε, θά ψάχνει κανείς νά βρεί άπιστο!


-- Γέροντα, στό απολυτίκιο τού προφήτου Ηλιού λέει, ότι είναι ό δεύτερος πρόδρομος τής Παρουσίας Χριστού. 


Είναι γνωστό, ότι ό προφήτης Ηλίας δέν κοιμήθηκε, όπως καί ό Ενώχ. Θά έλθει πάλι ό προφήτης Ηλίας στήν Γή;


Ο Γέροντας χαμογέλασε.


-- Ο προφήτης Ηλίας τροχάει καί ετοιμάζει τήν μαχαίρα του! Καί μάλιστα πρώτα θ΄ αρχίσει από τούς Πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες, καί μοναχούς!


-- Καί από τούς λαϊκούς πάτερ Παϊσιε...


-- Τά δικά σας είναι αγνοήματα, ενώ τά δικά μας είναι αμαρτήματα. 


Ο προφήτης Ηλίας τροχάει τό μαχαίρι του, όμως χρειάζεται προσοχή, γιατί μερικά πράγματα αλλοιώς τά λένε οί Πατέρες τής Εκκλησίας κι΄ αλλοιώς τά ερμηνεύει ό κόσμος.


Παράδειγμα τά "Εξαμίλια" πού αναφέρει ό Αγιος Κοσμάς ό Αιτωλός.


{ Οί Τούρκοι, λέει, θά φύγουν, αλλά θά ξανάρθουν πάλι φθάνοντας στά Εξαμίλια. Στό τέλος θά τούς διώξουν μέχρι τήν Κόκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους τό 1/3 θά σκοτωθεί, τό άλλο 1/3 θά βαπτισθεί, καί μόνο τό υπόλοιπο 1/3 θά πάει στήν Κόκκινη Μηλιά}Κανένας μέχρι σήμερα δέν μπόρεσε νά τό εξηγήσει αυτό, όλοι τό ερμηνεύουν λανθασμένα...Εξαμίλια υπάρχουν στόν Λαγκαδά, στό Κιλκίς, στήν Θράκη, στήν Κόρινθο, μά κανένας δέν καταλάβαινε ότι τά "Εξαμίλια" τού Αγίου Κοσμά είναι τά εξαμίλια τής υφαλοκρηπίδας καί ή αιτία πολέμου μέ τήν Τουρκία...


Νά διαβάσετε τούς προφήτες τί λένε...Τόν Ιωήλ,τόν Ζαχαρία, τόν Ιεζεκιήλ, τόν Δανιήλ...Τά λένε όλα πώς θά γίνουν!


Γιά  7  χρόνια στήν Παλαιστίνη δέν θά καίνε ξύλα, αλλά μπαστούνια, αλλά πού νά ξέρετε εσείς από μπαστούνια καί ξύλα! Εσείς έχετε στά σπίτια σας  καλοριφέρ ( χαμογελώντας), ενώ εγώ, καίω ακόμη ξύλα στό τζάκι κι΄ έτσι ξέρω απ΄ αυτά...( προφ. Ιεζεκ. 39,9-10)


-- Καί οί Εβραίοι Γέροντα;


-- Ενας ευσεβής Ιορδανός μού έλεγε ότι οί Εβραίοι έχουν σκάψει ένα τούνελ κάτω από τό τέμενος τού Ομάρ ( τέμενος Αλ Ακτσά ) θέλοντας νά τό καταστρέψουν. Εκεί βρίσκονται καί τά θεμέλια τού αρχαίου Ναού τού Σολομώντος. 


Εκεί, όταν έλθει ό Αντίχριστος, θά κτίσει πάλι καί τόν Ναό τού Σολομώντος... { κείμ. Β΄}


---------------------------------------------------------------- 


Λάμαρης Δημήτριος, Πάφος Κύπρου.


Γνώρισα τόν π. Παϊσιο στά 1992 από επίσκεψή μου στό Αγιο Ορος μαζί μέ έναν τυφλό φίλο μου. Τόν βρήκαμε στό κελλί του νά συνομιλεί μέ δύο άτομα. Μόλις τελείωσε, ήρθε κοντά μας καί μάς χαιρέτισε μέ τά μικρά μας ονόματα, άν καί τόν βλέπαμε γιά πρώτη φορά! 


Γιά τήν Κύπρο μάς είπε.


-- Θά έλθει ή ώρα πού τό θέμα τής Κύπρου θά λυθεί. Θά περάσει πολλές δυσκολίες, αλλά θά λυθεί καί θά είναι Ορθόδοξη καί Ελληνική !


Τόν ρώτησα γιά τήν συνεχή αδιαλλαξία καί τίς προκλήσεις τών Τούρκων. Μέ έπιασε από τόν ώμο καί μέ πολλή σοβαρότητα μού είπε,


-- Μή ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι νά κοιμηθώ πιά, καί δέν θά είμαι στήν ζωή, αλλά θά τά βλέπω όλα από επάνω. Εδώ είμαστε όλοι προσωρινοί. 


Η Τουρκία θά διαλυθεί σέ τρία-τέσσερα κομμάτια. Εχει αρχίσει ήδη ή αντίστροφη μέτρησή της. 


Πολύ σύντομα οί προσευχές πού γίνονται τώρα κάτω από τήν επιφάνεια τής γής, θά γίνονται επάνω, καί τά κεράκια πού ανάβονται κάτω, θά ανάβονται επάνω... ( εννοούσε τούς Ελληνες κρυπτοχριστιανούς τής Τουρκίας )


Εμείς θά πάρουμε τά δικά μας εδάφη, οί Αρμένιοι τά δικά τους, καί οί Κούρδοι πάλι τά δικά τους. Τό Κουρδικό θέμα έχει πιά δρομολογηθεί. 


Αυτά θά γίνουν όχι τώρα τό 1992, αλλά σύντομα...


Θά γίνουν όλα αυτά όταν θά πάψουν νά κυβερνάνε τήν Τουρκία οι πολιτικοί πού είναι σήμερα, καί όταν μιά νέα γενιά πολιτικών εμφανισθεί γιά νά κυβερνήσει. 


Τότε θά γίνει καί ό διαμελισμός τής Τουρκίας ....  


( μήπως μέ κυβέρνηση Ερντογάν καί νέων πολιτικών; )


Θά τά δείς παιδί μου, θά τά δείς. Πίστη καί ελπίδα στόν Θεό νά υπάρχει καί θά χαρούν πολλοί. Ολα αυτά θά γίνουν μέσα στά χρόνια αυτά. Εφτασε πιά ό καιρός! "


Τόν ρώτησα άν ή Ελλάδα υποστεί συμφορές από ότι επακολουθήσει, καί μού είπε.


-- Θά υπάρξουν ασήμαντα προβλήματα. Αρκετός κόσμος πού σήμερα είναι Χριστιανικά αδιάφορος, θά επιστρέψει στόν Ορθόδοξο χώρο. Νά μή ανησυχείτε γιά τήν Ελλάδα !...


Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ( ΕΣΣΔ)Ο κύριος Δ.Κ.  από τήν Κ..., είχε επισκεφθεί τόν Γέροντα. Τήν εποχή εκείνη ή Ρωσία ήταν πανίσχυρη, κυβερνούσε ό Μπρέζνιεφ καί κανείς δέν μπορούσε νά διανοηθεί ότι μπορούσε νά φθάσει σέ διάλυση.

Ο π.Παϊσιος μεταξύ άλλων, τού είπε,


-- Η  ΕΣΣΔ  νά δείς πού σέ λίγο θά διαλυθεί...


Ο κύριος Δ... είχε τίς αντιρρήσεις του.


-- Μά... τέτοια δύναμη πανίσχυρη, Γέροντα, ποιός θά τήν διαλύσει; Ούτε τό νυχάκι της δέν θά μπορέσουν νά πειράξουν!


-- Θά τά δείς, έλεγε ό Γέροντας. Θά ζείς μάλιστα ( είχε καί μεγάλη ηλικία ),  καί θά τά δείς κι΄ όλας αυτά πού σού λέω...


Καί συνέχισε,


-- Νά γνωρίζεις ότι καί ή Τουρκία θά διαλυθεί. Θά γίνει πόλεμος σέ δύό ημίχρονα. Εμείς θά είμαστε οί νικητές, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι.


-- Γέροντα, σ΄ αυτόν τόν πόλεμο, θά πάθουμε εμείς κακό;


-- Έ, τό πολύ-πολύ νά πειράξουν ένα-δυό νησιά μας αυτοί, αλλά σέ εμάς θά  δώσουν καί τήν Κωνσταντινούπολη. 


Θά τά δείτε, θά τά δείτε όλα αυτά!  { κείμ. Β΄}


---------------------------------------------------- 


Πελωριάδης Γεώργιος


Ο π.Παϊσιος είχε υπηρετήσει ασυρματιστής στόν στρατό, μέ εμφύλιο, χιόνια, καί πείνα, προσευχόμενος στόν Θεό νά μή σκοτώσει άνθρωπο. 


Οταν τόν ρωτούσαν στήν Τρίπολη ποιό μέσον καί ποιόν Συνταγματάρχη είχες στό Επιτελείο γιά νά σού δώσουν τέτοια ειδικότητα, τούς έλεγε. " Τόν Θεό ".


Σχετικά μέ τήν πτώση τής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έλεγε.


-- Δέν ήθελε ό Θεός νά πέσει τό Βυζάντιο. Αλλά τότε πήγαιναν καί έπαιρναν αντίδωρο στήν εκκλησία μέ τό ξίφος τους...


 Αν οί πρόγονοί μας δέν είχαν παροργίσει τόν Θεό, δέν θά έφθανε στό σημείο νά χρησιμοποιήσει τήν  παιδαγωγική τιμωρία...


Οταν κατά καιρούς γινόταν λόγος γιά τήν προφητεία τού Αγίου Κοσμά τού Αιτωλού ότι θαρθούν οί Τούρκοι καί θά φθάσουν μέχρι τά Εξαμίλια στόν πόλεμο Ελλάδος - Τουρκίας ό Γέροντας έλεγε.


-- Ο κόσμος σήμερα δέν έχει μυαλό. Τά εξαμίλια τά οποία αναφέρει ό άγιος Κοσμάς, είναι τά έξη μίλια τής υφαλοκρηπίδος στό Αιγαίο. Αυτά θά είναι, καί ή αιτία πολέμου... { κείμ. Α΄}
ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ...Μιά μέρα τού 1987  ( σημειώνει ό συγγραφέας ),  ρώτησα τόν Γέροντα, γιά τόν μελλοντικό παγκόσμιο πόλεμο, τόν Αρμαγεδώνα, πού αναφέρεται στήν Αποκάλυψη.

Μέ πατρικό ενδιαφέρον μού ανέφερε διάφορα σχετικά θέματα. Θέλησε μάλιστα, νά προχωρήσει περισσότερο, αποκαλύπτοντας ορισμένες ενδείξεις πού πιστοποιούν ότι πράγματι βρισκόμαστε στήν γενεά τού Αρμαγεδώνος. 


Είπε λοιπόν,


" Οταν ακούσετε ότι τά νερά τού Ευφράτη τά κόβουν από ψηλά οί Τούρκοι μέ φράγματα, καί τά χρησιμοποιούν γιά αρδευτικά έργα, τότε νά ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπεί στήν ετοιμασία τού μεγάλου εκείνου πολέμου καί ότι προετοιμάζετε ό δρόμος γιά τίς " μύριες μυριάδων στρατού τών από ανατολών ηλίου " , πού αναφέρει ή Αποκάλυψη...


{  Σήμερα λειτουργεί  ήδη κοντά στίς Τουρκικές πηγές τού Ευφράτη, τό μεγάλο φράγμα  Κεμάλ Ατατούρκ πού μπορεί νά κόψει εντελώς τά νερά πρός τό Ιράκ καί τήν Συρία καί νά τά ρίξει στήν Μεσόγειο! δημιουργώντας έτσι γενική ανάφλεξη, τόν  "πόλεμο τού νερού " όπως η διεθνής διπλωματία έχει ήδη επισημάνει καί περιμένει... }


Μέσα σέ όλη αυτή τήν προετοιμασία, συνεχίζει ό π.Παϊσιος, είναι καί ή αποξήρανση  τού ποταμού Ευφράτη ( στήν δεδομένη πολεμική στιγμή ) πού αναφέρει ή Αποκάλυψη, γιά νά μπορέσουν έτσι  νά περάσουν  τά  200.000.000 στρατού πού σημειώνονται, καί πού σήμερα μόνο οί Κινέζοι  διαθέτουν...


Μάλιστα οί Κινέζοι, έλεγε ό Γέροντας, κατασκευάζουν ένα δρόμο, πού σήμερα τόν έχουν φθάσει κοντά στήν Ινδία, τόν λεγόμενο " θαύμα τής Εποχής " καί πού τό πλάτος του είναι ικανό γιά νά περνούν χίλιοι στρατιώτες παρατεταγμένοι δίπλα-δίπλα.


Αν περιμένουμε νά σχιστεί ό Ευφράτης καί νά εξαφανιστεί τό νερό, τότε σίγουρα θά πλανηθούμε. Γιατί αλλοιώς τά εννοεί ή Γραφή, καί αλλοιώς οί περισσότεροι τά καταλαβαίνουν...


Πρέπει ό άνθρωπος νά έχει Θεϊκή καθαρότητα σήμερα, γιά νά μή ξεγελασθεί από τά σημεία τών καιρών.


Κάτι ανάλογο συνέβη καί μέ τό Τσέρνομπιλ...


Εκεί, στήν Αποκάλυψη, ό Αγιος Ιωάννης ό Θεολόγος αναφέρει, ότι είδε αστέρα μέγα καιόμενον  νά πέφτει από τόν ουρανό  μολύνοντας, πικραίνοντας, καί δηλητηριάζοντας θανάσιμα, τά νερά καί τίς πηγές τών υδάτων...


Καί τό όνομα τού αστέρος Αψινθος!...( Ουκρανικά Τσέρνομπιλ !...)


Οσοι περιμένουν ακόμη νά πέσει κάποιο αστέρι από τόν ουρανό έχουν πλανηθεί. Ποτέ δέν πρόκειται νά καταλάβουν ότι αυτό έχει ήδη γίνει...


Γιατί Τσερνομπίλ στά Ρωσικά σημαίνει " πικράδα "  καί είναι ή ίδια λέξη  " Αψινθος " πού αναφέρεται στήν Αποκάλυψη, πού θά μολύνει μέ πικρότητα τά ύδατα κάνοντάς τα ακατάλληλα... { κείμ. Β΄}


------------------------------------------------------- 


Στέφανος  Παπαβασιλείου - Κουβουκλιώτης, Θεσσαλονίκη


Γνώρισα τόν πατέρα Παϊσιο στήν Παναγούδα, μετά από πληροφορίες πού είχα γιά τήν αγιωσύνη καί γιά τήν χάρη πού έφερε.


Επηρεασμένος από σχετική προφητεία τού Αγίου Κοσμά τού Αιτωλού γιά τά Εξαμίλια, χωριό πού βρίσκεται 28 χλμ. από τήν Θεσσαλονίκη στόν δρόμο πρός τίς Σέρρες, τόν ρώτησα άν είναι ποτέ δυνατόν νά φθάσουν οί Τούρκοι έξω από τήν Θεσσαλονίκη...


Μέ κοίταξε χαμογελώντας καί μού είπε.


-- Μήν ανησυχείς καθόλου. Ακου νά σού πώ τί συμβαίνει. " Εξαμίλι " είναι κάθε σημείο πού απέχει από τίς ακτές τής Τουρκίας έξη ναυτικά μίλια. Οταν ό Τουρκικός στόλος ξεκινήσει κατά τής Ελλάδος καί φθάσει στά 6 μίλια, πράγματι θά καταστραφεί. Οί Τούρκοι έχουν τά κόλλυβα στό ζωνάρι τους...


Τόν ρώτησα, τί θά γινόταν από εκεί καί πέρα;


-- Εχω τήν εντύπωση, μού είπε, ότι έφθασε πιά ή ώρα, γιά νά πάρουμε τήν Πόλη...


-- Πώς θά τήν πάρουμε τήν Πόλη; Θά έχουμε πάλι πόλεμο;


-- Τήν Πόλη θά μάς τήν δώσουν...


-- Ποιοί; Οί Τούρκοι; Είναι ποτέ δυνατόν;


-- Οχι. Τήν Πόλη θά μάς τήν δώσουν οί Ρώσοι σέ πόλεμό τους  μέ τήν Τουρκία... Θά μάς τήν δώσουν, όχι γιατί μάς αγαπούν αλλά γιατί αυτό θά είναι τό συμφέρον τους...


-- Καί οί Τούρκοι Γέροντα τί θά γίνουν;


-- Αυτοί θά καταστραφούν! Θά σβήσουν από τόν χάρτη, γιατί είναι ένα έθνος πού δέν προέκυψε από τήν ευλογία τού Θεού. ( Χρησιμοποιήθηκε προφανώς γιά νά  τιμωρήσει παιδαγωγικά τήν ασέβεια τών χριστιανικών λαών, αλλά έχει κι΄ αυτό τήν ημερομηνία λήξεώς του... )


Θά σβήσουν ώς έθνος, καί ή έκταση ολόκληρης τής Τουρκίας θά καταντήσει αχανής έρημος. Επτά ώρες θά περπατάς γιά νά συναντήσεις εκεί άνθρωπο... { κείμ. Α΄}------------------------------------------------------------------- 


Αλέξανδρος Οικονόμου , αντιπτέραρχος έ.ά.


Τόν Μάρτιο τού 1994 συνάντησα τόν Γέροντα Παϊσιο βαριά άρρωστο, στό μοναστήρι τής Σουρωτής, έξω από τήν Θεσσαλονίκη. Συγκινήθηκα, όταν μού έπιασε τό χέρι, καί παρά τήν κρισιμότητα τής καταστάσεώς του, μού είπε τά ακόλουθα.


" Εσύ δέν πρέπει νά στενοχωριέσαι καί νά φοβάσαι τήν Τουρκία. Η Τουρκία θά διαλυθεί, καί μάλιστα θά τήν διαλύσουν οί ίδιοι οί σύμμαχοί της.


 Η Βοσνία θά γίνει μουσουλμανικό κράτος ( εκείνη τήν εποχή σημειωτέον δέν υπήρχε τέτοιο κράτος ), αλλά αυτό θά στραφεί εναντίον τους, γιατί θά δημιουργηθεί καί Κουρδικό κράτος μέσα στήν καρδιά τής Τουρκίας..."


Ο Γέροντας τότε, βλέποντας με προβληματισμένο μέ αυτά πού άκουγα, μού ξαναλέει.


" Οπως ξέρεις, εγώ δέν διαβάζω εφημερίδες, αλλά αυτά τά μαθαίνω από "αλλού..." { Α΄}


   

---------------------------------------------------------------------------------------------

Καραφεϊζης Βασίλειος, ταξίαρχος έ.ά. , Διδυμότειχο Έβρου


Στίς 10 Ιανουαρίου 1992 έλαβε χώρα ή παρακάτω συνομιλία μου μέ τόν π. Παϊσιο.


-- Γέροντα, πώς βλέπετε τήν διάλυση τής Γιουγκοσλαβίας;


-- Έ, καλό θά βγεί γιά τήν Ελλάδα.


-- Τί θά γίνει όμως μέ τό λεγόμενο " μουσουλμανικό τόξο; "


-- Καί από αυτό, καλό θά βγεί...


Επειδή όμως δέν κατάλαβα τί εννοούσε, μού εξήγησε καί μού είπε.


-- Ο διάβολος επιθυμεί τήν καταστροφή κάθε ανθρώπου. Ο Θεός όμως δέν τόν αφήνει ανεξέλεγκτο αλλά τού επιτρέπει μέχρι ενός ορισμένου σημείου. Καί τό κάνει αυτό γιατί προγνωρίζει ότι από αυτό τό κακό, θά προκύψει καί κάτι καλό.


Η Τουρκία θά χάσει τούς συμμάχους της, ακόμη καί τούς πατροπαράδοτους φίλους της, τούς Γερμανούς...


Μού είπε ακόμη, ότι στήν Ιταλία θά παρουσιασθεί ένας πολιτικός τύπου Μουσολίνι ( Μπερλουσκόνι ; ) καί στήν Γερμανία ένας νέος Χίτλερ, καί ότι ή ΕΟΚ θά διαλυθεί !...


Η ΕΟΚ ( Ε.Ε. σήμερα ), δέν έχει καμμιά ομοιότητα μέ τήν Αμερική. Η Αμερική μοιάζει μέ έναν αργαλειό, πού αφομοιώνει όλα τά κουρέλια καί όλες τίς χώρες... { Α΄}------------------------------------------------------------------------------------

Γεώργιος Γιάννου, αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας.


Τήν άνοιξη τού 1987 επισκέφθηκα τόν γέροντα Παϊσιο στό κελλί του, στήν Παναγούδα.  Προβληματισμένος, τόν ρώτησα άν θά γινόταν πόλεμος μέ τήν Τουρκία καί μού είπε, ότι


.... όταν θά δούμε τήν Ελλάδα νά παίρνει τήν πρεσβεία της από τήν Τουρκία, καί ή Τουρκία νά παίρνει τήν πρεσβεία της από τήν Αθήνα, τότε θά πρέπει νά πούμε " Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς...-------------------------------------------------------------

Νικόλαος Μάρτης, πρώην Υπουργός, καί συγγραφέας τού βιβλίου  " Η πλαστογράφηση τής Ιστορίας τής Μακεδονίας " 


"...Η πρώτη πληροφορία μου γιά τόν Γέροντα ήλθε μιά Κυριακή, στήν εκκλησία τής Αγίας Αικατερίνης στήν Αθήνα, πού είναι μετόχι τής Μονής Σινά. 


Μετά τό τέλος τής ακολουθίας μέ περίμενε έξω, ό συνταξιούχος σήμερα Αρεοπαγίτης Εμμανουηλίδης, πρόεδρος τότε τού συλλόγου τών Δικαστών καί Εισαγγελέων " Φίλων τού Αγίου Ορους " .


Μού μετέφερε τίς ευχές καί τήν ευλογία τού Γέροντα γιά τόν αγώνα πού έκανα τότε γιά νά αποδειχτεί ή Ελληνικότητα τής Μακεδονίας.


Συζητώντας, μού ανέφερε μάλιστα δύο περιστατικά, εκ τών οποίων τό ένα είχε συμβεί μπροστά του όταν μ΄ έναν εφέτη φίλο του είχε συναντήσει τόν Γέροντα στό κελί του καί είχε αποκαλύψει στόν εφέτη κάποιες ιδιαίτερες σκέψεις του. Τό δεύτερο, τό είχε ακούσει ό Εμμανουηλίδης όταν επισκεφθείς παλαιότερα τόν π.Παϊσιο άκουσε στό πλοιάριο πρός τήν Ουρανούπολη, από μία συντροφιά νέων ένα περίεργο περιστατικό. 


Ενας δικηγόρος, πηγαίνοντας πρός τό καλύβι τού Γέροντα μέ έναν φίλο του υφηγητή τού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , προσπάθησε νά ξεγελάσει τόν π.Παϊσιο κάνοντάς του τόν γιατρό, γιά νά δεί άν θά τό καταλάβει...


Μόλις έφθασαν καί άνοιξε τήν πόρτα του ό Γέροντας, απευθυνόμενος στόν δικηγόρο τού είπε,


--Δικηγόρε, τά ψέμματά σου στά δικαστήρια! Δέν δέχομαι ανθρώπους πού λένε ψέμματα.


Καί τόν έδιωξε!


Οταν συνάντησα τόν Γέροντα, βαρειά άρρωστο πιά στό μοναστήρι τής Σουρωτής, μέ μορφή ήρεμη πού ακτινοβολούσε, χάρηκε πολύ πού μέ είδε καί μού είπε,


-- Ακουσε νά σού πώ! Μάρτη μήνα έγινε ό Ευαγγελισμός τής Θεοτόκου. Μάρτη μήνα έγινε ή Επανάσταση τού 1821.


Δέν είναι τυχαίο, συνεπώς, ότι Μάρτης αγωνίζεται γιά τό θέμα τής Μακεδονίας! { Α΄}


http://www.rel.gr/index.php?rpage=paisios&rpage2=showkeimeno.php&link_id=16

ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ !  


Ο Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης αποκαλύπτει στον κ. Ανέστη Μαυροκέφαλο.
Καθώς η καταγωγή μας είναι απ' την Καππαδοκία και η μία γιαγιά μας κατάγεται απ' το χωριό του Γέροντα, απ' τα Φάρασα, ενώ η άλλη απ' την Καισάρεια, έχουμε κοινές ρίζες με το Γέροντα, και επειδή εκείνα τα μέρη μας πονάνε ιδιαίτερα τώρα που είναι σε ξένα χέρια, ρωτούσα συνέχεια το Γέροντα για την Τουρκία, τι θα γίνει με τον Ελληνισμό και άλλα σχετικά.


Κάποτε, είχα πάει στο Γέροντα με ένα φίλο μου και εκεί συναντήσαμε μία παρέα από πέντε παιδιά. Τότε, ρώτησα το Γέροντα ποιές προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία.
"Γέροντα, του λέω, "απ' την Αλεξανδρούπολη είμαστε. Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει;"


Μου απαντά:


"Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δε θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη. Θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. 


Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, "θα πούμε το ψωμί ψωμάκι".


Μετά ρωτάω:


"Γέροντα, πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο;" "Όταν", λέει, “θα ακούσεις την τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος...


τού λέγω: "Και ποια κράτη θα συμμετέχουν;" 


"Κοίταξε, μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη.
Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι-εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: "Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;" Όλοι, όμως, θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι, θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο".


Σ' αυτό το σημείο ρωτάω: 


"Εμείς, τι θα κάνουμε; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σ' αυτόν τον πόλεμο;" 


"Όχι" λέει. "Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σ' αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε...
Τότε, επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς το Θεό, και θα μετανοήσουν. Γι' αυτό, επειδή θα υπάρξει μετάνοια, δε θα πάθουμε κακό οι Έλληνες. Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς το μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχονται. Και θα βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι.


Τότε, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος θα συμβάλει ως μεσάζοντας, να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα. Είναι ευλαβής, είναι καλός".


“Γέροντα”, τον ρωτάω μετά, "την Πόλη θα την δώσουν σ' εμάς;"


"Θα την δώσουν σε μας, όχι επειδή θα το θέλουν, αλλά επειδή αυτή η λύση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων. Τότε θα το καταλάβουν αυτό. 


Αυτά που σου λέω, μην τα πεις σε κανένα. Θα σε βγάλουν τρελό. Γιατί δεν είναι ώριμες οι συγκυρίες ακόμα. Τότε θα το καταλάβεις."


Αυτή η συζήτηση με το Γέροντα έγινε το 1991, όταν υπηρετούσα στο στρατό.


'Αλλη φορά, ο Γέροντας είπε:


"Η διοίκηση της Πόλης, από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική".

Γνώρισα και τρεις αξιωματικούς που είχαν πάει στο Γέροντα. Απ' τους τρεις αξιωματικούς ο ένας έλεγε: "Μόνο σε μένα ο Γέροντας είπε πως θα είμαι διοικητής στρατιωτικού τμήματος στην Πόλη. Στους άλλους δεν ανέφερε τίποτε".

Κάποια άλλη παρέα είχε πάει στο Γέροντα. Ένας απ' αυτούς σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης. Σε μια στιγμή, γυρίζει ο Γέροντας, τον δείχνει με το δάκτυλο (αυτός, σημειωτέον πήγαινε στο Γέροντα για πρώτη φορά ), και του λέει:
"Εσύ, σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθή απ' την αρχή". Γύρισε και τον έδειξε με το δάκτυλο μπροστά σε όλους. Το παιδί, τότε, ήταν φοιτητής.
Μετά, ο Γέροντας γυρίζει σε μένα και λέει: "Κι εσύ, Ανέστη, θα πας στην Πόλη. Κι εσείς οι δύο-έδειξε εμένα και τον φίλο μου-θα πάτε στην Πόλη, αλλά για άλλο σκοπό". Δε μου τον φανέρωσε το σκοπό. Μετά απ’ αυτό, μου μπήκε η επιθυμία να μάθω τουρκικά.


Μια άλλη φορά που είχε πάει στο κελί του Γέροντα, έτυχε να είναι μέσα ένας πρώην μουσουλμάνος από τη Θράκη. Τον πιάνω και του λέω:


"Εσύ πως συνέβη και ήλθες εδώ, στο Γέροντα;" Σταύρο τον έλεγαν. 


"Άσε", λέει, "κάτσε να σου πω... 


Ο Γέροντας, μας έκανε ένα πολύ μεγάλο θαύμα και πίστεψε όλη η οικογένειά μου. Μετά ήλθε στο χωριό και φρόντισε να βαπτισθούμε".


Και σε άλλη επίσκεψη μας στην Παναγούδα, ήταν παρών και ο μουσουλμάνος που βαφτίσθηκε, ο Σταύρος. Τότε, πάλι μας ανέφερε ο Γέροντας για τα γεγονότα, πως θα εξελιχθούν με την Κωνσταντινούπολη. Και όταν έφθασε στο σημείο που θα πονέσει η Ελλάδα και είπε ότι, εμάς, θα μας αγγίξει η πείνα, λέει ο κύριος Σταύρος:


"Γέροντα, να κρατήσω ένα σακί αλεύρι για να μπορέσω ν' αντιμετωπίσω εκείνη την περίοδο και να μην πεινάσουν τα παιδιά;" "Όχι", του λέει, "μην παίρνεις, γιατί ο γείτονάς σου θα έχει αλεύρι και θα σου δώσει"!


Δηλαδή, προείδε ο Γέροντας ποιός θα βοηθήσει τον κύριο Σταύρο στην περίοδο της πείνας. Εκείνος φυσικά θα ζει σε χωριό. Τώρα, εμείς που ζούμε στις πόλεις, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι. Γι' αυτό, άλλη φορά, ο Γέροντας έλεγε:


"Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργείτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δεν θα έχει".
                                     
                                 ΑΓΝΩΣΤΑ  ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ  ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ...


Την υπόθεση την έχω ακούσει από τον φίλο και συνάδελφο, έναν άνθρωπο της εκκλησίας. Μου έφερε μια μέρα στην δουλειά, ένα βιβλίο του Γέροντα Παίσιου και το διάβασα. Επειδή το βιβλίο αναφερόταν καί σε προφητείες, και επειδή διάβασα την Αποκάλυψη του Ιωάννη,  ξεκινήσαμε συζήτηση.

 Μού λέει ο συνάδελφος :


"Στο χωριό μας είχαμε έναν γέροντα, τον «γέροντα "Τ" , που είχε κάποιο βιβλίο σπίτι του και το διάβαζε τακτικά, όπως μας έλεγε. 


Μικροί τότε γελούσαμε με όσα μας έλεγε. Μετά τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. , το 1960 , ήμουν τότε μαθητής λυκείου.


Ήταν τότε οι πρώτες Προεδρικές εκλογές τής Κύπρου.  Όσοι υποστηρίξαμε τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. είμαστε στηνπλειοψηφία μας με το μέρος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.


Αντίπαλος του ο Ιωάννης Κληρίδης , εκλεκτός του Κουμμουνιστικού ΑΚΕΛ. Σε μια εκδήλωση τους, περνούσα από εκεί και άκουγα τα συνθήματα τους όλο μίσος και χολή. Μέχρι και ομοίωμα του Μακαρίου έκαιγαν και φώναζαν ότι είναι ο καταστροφέας της Κύπρου.


Εγώ, όταν πήγα στο χωριό , ήμουν λυπημένος και αγχωμένος. Το είπα στην μάνα μου κι εκείνη μου απάντησε,


« Μην φοβάσαι παιδί μου, και το βιβλίο του γέροντα Τ., γράφει ότι ο πρώτος Πρόεδρος της Κύπρου θα είναι "γενειοφόρος".


Έτσι κι έγινε. Στις πρώτες εκλογές κέρδισε ο Μακάριος . Άρχισα τότε να πιστεύω στα λεγόμενα του γέροντα...


--Ποιό τίτλο είχε τό βιβλίο τού γέροντα; ρώτησα τόν φίλο μου. Ποιος το έγραψε;


  --Μέχρι σήμερα κανείς δέν γνωρίζει. Στο καφενείο του χωριού , ρωτούσαν τον γέροντα, οι χωριανοί πότε θα ήταν σωστό να σπείρουν τα χωράφια και ότι αυτός τους έλεγε, πάντα έτσι γινόταν !


Το 1961 είπε, ότι στις αρχές του Απρίλη του 1962  θά χιονίσει στο χωριό μας και κάποιοι τον άκουγαν με επιφυλάξεις , διότι το υψόμετρο είναι πολύ χαμηλό και χιονίζει μια φορά στα 100 χρόνια. Έτσι κι έγινε. Χιόνισε τον επόμενο χρόνο αρχές Απριλίου και μάλιστα έκανε ½ μέτρο, πράγμα σπάνιο για την περιοχή.


Στις διακοινοτικές ταραχές του 63-64 , ό γέροντας μάς έλεγε:


" Μή φοβάστε προς το παρόν. Δέν διατρέχουμε κίνδυνο, τώρα. Ο κίνδυνος θα είναι μετά το 73 , όπου θά είναι καί χρονιά ανομβρίας...


Εγώ, έλεγε, θά είμαι πεθαμένος τότε, αλλά εσείς να μή σπείρετε το 73 , διότι θα ξεραθούν όλα από την ανομβρία. Αλλά και το 74 μή σπείρετε , διότι θά ξεραθούνε όλα, από την φωτιά του πολέμου. Τότε (74) , ο αδελφός θα σκοτώνει τον αδελφό και έπειτα οι Τούρκοι θα πάρουν την μισή Κύπρο...


Κάποιος τότε του είπε :


--«Γέροντα , τρελάθηκες ! »


  Αυτός απάντησε :


--«Το γράφει το βιβλίο γιε μου...»


  Τον ρωτούν :


--« Εξήγα μας λοιπόν, τι πρόκειται νά γίνει το 74, γέροντα»


  Λέει :


--« Ο Μακάριος θα φύγει από την Κύπρο καταδιωκόμενος, αλλά θά επιστρέψει πάλι. Η καταστροφή όμως θά έχει γίνει...»


Ερώτηση :


--«Και θα κρατούν οι Τούρκοι για πάντα την Κύπρο γέροντα ;».


  Απάντηση :


--«Οι πρώτοι πρόσφυγες θα επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους σε περίοδο μαζέματος ελιών ( 15 Σεπτ, ώς 15 Φεβρ. ).


Κάποιο άλλο βράδυ, μου λέει ο φίλος μου, είμαστε στον σύλλογο των Αριστερών του χωριού. Ένας φανατικός Κομμουνιστής τον ρώτησε αν ξέρει να μας πει για την Αμερική και την Ε.Σ.Σ.Δ. και το Βιετνάμ. Ήταν γύρω στο 1964 - 65.


Τού λέει ο γέροντας.


--« Η Αμερική θα «φάει τα μούτρα της» στο Βιετνάμ. Όμως καί η Ε.Σ.Σ.Δ., θά διαλυθεί εις τα εξ ών συνετέθη αργότερα...Το ίδιο και η Γιουγκοσλαβία του Τίτο».


Τότε, μου λέει ο φίλος μου, σηκώνεται έξαλλος ο κομουνιστής , αρπάζει μια καρέκλα και την πετάει με δύναμη στον τοίχο, φωνάζοντας ότι ο γέρος είναι τρελός και άρρωστος και λέει κουταμάρες...


Συνεχίζει ο γέροντας :


--« Η Ρωσία θα επέμβει στο Αφγανιστάν για να πάρει τα πετρέλαια, αλλά 10 χρόνια θα πολεμά και τίποτα δέν θα πετύχει. Θα φύγει, όπως πήγε.


Οι πόλεμοι θα συνεχίζονται στην Μ. Ανατολή και το Ιράκ με την Περσία θα κάνουν πόλεμο από τον οποίον κανένας δέν θα βγει νικητής. Το Ιράκ, όπως και η Ε.Σ.Σ.Δ. θά διαλυθούν και ο Σαντάμ Χουσείν θα χάσει την θέση του...»


Κάποιος άλλος τον ρώτησε:


--«Γέροντα, μάς λες για πολέμους με την Ρωσία, και άλλους με την Αμερική και τους Άραβες, αλλά δέν μας είπες τίποτα για την Κωνσταντινούπολη και την Ελλάδα».


Είπε τότε ο γέροντας, εν έτει 1965 :


--«Η Κωνσταντινούπολη θά δοθεί (ή, θά παραδοθεί... ), εδώ δέν είναι σίγουρος ο φίλος μου για τήν ακριβή διατύπωση " δοθεί , ή παραδοθεί " ), στόν έκπτωτο βασιλέα τών Ελλήνων. Ένας από εκεί του λέει :


--«Γέροντα, μάς λες παλαβά πράματα. Ο Βασιλέας είναι παντοδύναμος. Πώς θα γίνει έκπτωτος; » 


Τού λέει ο γέροντας:


--«Το βιβλίο, έτσι γράφει γυιέ μου, ότι είναι θέλημα Θεού  έτσι νά γίνει, εγώ θα πεθάνω , αλλά εσείς θα ζήσετε και θα τα δείτε, αν όχι όλα τουλάχιστον τα περισσότερα...»
Επίσης:


1)  Ότι μου είπε ο φίλος μου ο Α. , τα διασταύρωσα με καμιά 20αριά περίπου, άλλους χωριανούς του και όλοι μου είπαν τα ίδια πράγματα.


2) Μέχρι σήμερα, ο γέροντας καί τό "βιβλίο" του δέν έπεσαν έξω.


3) Ο γέροντας πέθανε το 1970 και το βιβλίο το έχουν τα παιδιά του, (πρόσφυγες), που αρνούνται ακόμα και να το δείξουν, σε οποιονδήποτε.


4) Όσο αδύνατο ήταν για κάποιον να πιστέψει, το 1965, ότι θά καταρρεύσει η παντοδύναμη τότε Ε.Σ.Σ.Δ. και η Γιουγκοσλαβία, άλλο τόσο δύσκολο είναι για

κάποιον σήμερα να πιστέψει σε επιστροφή τού έκπτωτου Βασιλέα...


Έλα όμως που ο Γέροντας, το είπε το 1965, δηλαδή  δύο ακριβώς χρόνια πρίν ο βασιλέας  εκθρονιστεί.


ΕΛΛΑΣ - GREECE