Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Autonomous Farm Tractor Concept


Autonomous Farm Tractor Concept
Χωρίς καμπίνα και οδηγό το νέο τρακτέρ Case
Η CNH Industrial, μαζί με την εταιρεία Autonomous Solutions Inc., παρουσίασαν το τρακτέρ Case IH Magnum χωρίς καμπίνα και το New Holland T8 με καμπίνα. Και τα δύο οδηγούνται αυτόματα, χωρίς χειριστή πάνω τους, αλλά με κάποιον που τα κατευθύνει από ηλεκτρονικό υπολογιστή ή τάμπλετ.
Το New Holland T8 μοιάζει πολύ με τα «κανονικά» τρακτέρ και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς. Με το επονομαζόμενο σύστημα NH Drive, το τρακτέρ μπορεί να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο επί 7 ημέρες την εβδομάδα στο χωράφι.
Το συγκεκριμένο τρακτέρ είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο και, σύμφωνα με την εταιρεία που το κατασκεύασε, δεν πρόκειται να είναι διαθέσιμο στο εμπόριο πριν από τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον. Ούτε ενδεικτική τιμή έχει καθοριστεί.

Το Case IH µμάλιστα δεν διαθέτει καν καµπίνα πηγαίνοντας φαινοµενικά τον όρο «γεωργία ακριβείας» δέκα βήµατα πιο πέρα. Η δεύτερη πρόταση της CNH και λιγότερο φουτουριστική, είναι το New Holland NHDrive. Και τα δύο τρακτέρ της επίδειξης χρησιµοποιούν δορυφόρους και διεύθυνση υπερ-ακριβείας ενώ ο εξοπλισµός τους «διαβάζει» τα δεδοµένα σε πραγµατικό χρόνο ακολουθώντας το δρόµο τους χωρίς καµία ανθρώπινη παρέµβαση.
Για να γίνει πιο κατανοητό, εδώ µιλάµε για πλήρη, αυτόµατη και 24ωρη λειτουργία τρακτέρ χωρίς οδηγό που κάνει όλες τις εργασίες. Επιπλέον τα τρακτέρ χρησιµοποιούν χάρτες που τους δείχνουν σε πραγµατικό χρόνο πιο κοµµάτι του χωραφιού απαιτεί οποιαδήποτε γεωργική εργασία.
Ο χειριστής του New Holland NHDrive µπορεί να το ελέγχει και να παρακολουθεί µέσω του σταθερού υπολογιστή του ή µέσω του τάµπλετ. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να έχουν πρόσβαση στα δεδοµένα οπουδήποτε και αν βρίσκονται και οποτεδήποτε θέλουν. Στόχος η λήψη αποφάσεων την κατάλληλη στιγµή για επιχειρησιακή αποτελεσµατικότητα και παραγωγικότητα. Την ίδια ώρα, οι αγρότες διατηρούν τον πλήρη έλεγχο των δεδοµένων τους. Υπάρχει κάµερα που δίνει ζωντανά τα στοιχεία από 4 σηµεία (2 µπροστά και 2 πίσω).

Μια επιπλέον οθόνη επιτρέπει την παρακολούθηση και τροποποίηση βασικών παραµέτρων της µηχανής όπως η ταχύτητα του κινητήρα, τα επίπεδα καυσίµων και η εφαρµογή ρυθµίσεων, συµπεριλαµβανοµένου του ρυθµού σποράς, κλπ. Η διαδροµή προς το χωράφι µπορεί επίσης να προγραµµατιστεί για να περιλαµβάνει για παράδειγµα ιδιωτικούς δρόµους.
Όσον αφορά το ντιζάιν ειδικά στο Case, οι δηµιουργοί µεγαλούργησαν. Επιθετικού στιλ προβολείς, ανάγλυφο καπό και χαρακτηριστική σιλουέτα συµπληρώνονται από προφυλακτήρες µε ανθρακονήµατα, δίχρωµες ζάντες µαύρες και κόκκινες και φώτα πορείας LED.