Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Dmitri Donskoi TK-208

Dmitri Donskoi (TK-208)
Το μεγαλύτερο υποβρύχιο στον κόσμο είναι φυσικά ρωσικό.

Εάν αποφασίσει κανείς να τα βάλει με την Ρωσία, τότε θα πρέπει να καθίσει λίγο ήρεμος στην πολυθρόνα του και να το ξανασκεφτεί καλά. Από μόνο του αυτό το υποβρύχιο είναι ικανό να αφανίσει ολόκληρο τον πλανήτη αλλά και κάθε μορφή ζωής που υπάρχει σ΄ αυτόν σε λιγότερο από τρεις ώρες,

Το ρωσικό πυρηνοκίνητο στρατηγικό υποβρύχιο Dmitry Donskoy, το θεωρούμενο ως το μεγαλύτερο υποβρύχιο στον κόσμο, είναι ο βασιλιάς των ωκεανών και δικαίως βέβαια.


Το πλοίο, που πήρε το όνομά του από το Μεγάλο Δούκα της Μόσχας Ντμίτρι Ντονσκόι, μετρά 172 μέτρα σε μήκος και έχει πλήρωμα 160 ατόμων, καθιστώντας το έτσι, το μεγαλύτερο υποβρύχιο στον πλανήτη.


Στο υποβρυχίου αυτό υπάρχουν..... ΠΡΟΣΕΞΤΕ .....  20 διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πυραύλου (ICBM) Bulava, νατοϊκή ονομασία SS-N-30, με περίπου 240 πυρηνικές κεφαλές. Κάθε πύραυλος, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει βεληνεκές 10000 χλμ, μεταφέρει 6 έως 10 οχήματα πολλαπλών πυρηνικών κεφαλών επανεισόδου (MIRV).


Εκτός από τους 20 πυραύλους Bulava SLBM, το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με έξι σωλήνες τορπιλών 533 χιλιοστών και οκτώ αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Igla (Needle). Το υποβρύχιο είναι ικανό να παραμείνει στη θάλασσα χωρίς να βγει στην επιφάνεια για περίπου 180 ημέρες.