Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Waitomo caves

Waitomo caves
σπήλαιο Waitomo στην Νέα Ζηλανδία
Ένα απίστευτα όμορφο θέαμα προσφέρει το σπήλαιο Waitomo στην Νέα Ζηλανδία. 
Εντυπωσιακές πυγολαμπίδες φωτίζουν σπηλιά 30 εκατ. ετών στη Νέα Ζηλανδία.
Ένα εντελώς ξεχωριστό φαινόμενο συμβαίνει στις σπηλιές της Νέας Ζηλανδίας, με εικόνες που αποδεικνύουν ότι η χώρα είναι εξίσου όμορφη και κάτω από την επιφάνεια της γης.

Η περιοχή Waitomo είναι διάσημη για τις σπηλιές ασβεστόλιθου και μέσα σε αυτά τα σπήλαια, κατοικούν τα πιο φωτεινά έντομα στον κόσμο. Τα σκουλήκια αυτά εκπέμπουν μια λάμψη φωσφορίζουσα που φωτίζει τα σπήλαια.


Ο πληθυσμός της σπηλιάς αποτελείται από πολλά Arachnocampa luminosa, ένα είδος «σκουλήκι αράχνη» και αναφέρεται στον μεταξένιο ιστό που χρησιμοποιούν τα σκουλήκια για να πιάσουν το θήραμά τους. Εάν μπει φως μέσα στην σπηλιά, τότε τα πλάσματα αυτά γίνονται αόρατα στο ανθρώπινο μάτι. 


Το θέαμα αυτό το βρίσκει κανείς μόνο στη Νέα Ζηλανδία, τα οποία δημιουργούν μία φαντασμαγορική ατμόσφαιρα παραμυθιού στο εσωτερικό της.
Οι πυγολαμπίδες φτιάχνουν μια φωλιά από μετάξι στην οροφή του σπηλαίου και «ανάβουν» για να προσελκύσουν θηράματα και να διεκδικήσουν την τροφή τους.


Τα arachnocampa luminosa είναι κάποια παράξενα υπέροχα πλάσματα που ζουν κατά μεγάλες αποικίες βαθιά μέσα σε ασβεστολιθικές  σπηλιές στην Νέα Ζηλανδία. Λέγεται ότι ζουν εκεί εδώ και 30 εκατομμύρια χρόνια και εκπέμπουν όλον αυτόν τον καιρό ένα πράσινο και μπλε φως αρκετό για να φωτίζει ικανοποιητικά τις σπηλιές. 


Ο φωτογράφος Joseph Michael αποθανάτισε αυτά τα εκπληκτικά πλάσματα μετά από ατελείωτες ώρες στα κρύα νερά των σπηλαίων. Θαυμάστε αυτές τις εικόνες που το tilestwra.com σύλλεξε παρακάτω και θυμηθείτε πόσο υπέροχος είναι ο κόσμος γύρω μας. Αυτά τα φωτεινά σκουλήκια βρίσκονται στην Νέα Ζηλανδία και στην ανατολική Αυστραλία. Το αυστραλιανό είδος έχει λιγότερο φως και βρίσκεται σε μικρότερες αποικίες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου